Ordonanța 114 a dat peste cap toate proiectele demarate de primăriile din județ!

Ordonanța 114 a dat peste cap toate proiectele demarate de primăriile din județ!

Ordonanța 114 și creșterea prețului materialelor de construcție au dat peste cap majoritatea proiectelor demarate de primăriile din județul Botoșani în urmă cu doi-trei ani.

Un exemplu este proiectul de reabilitare a șapte străzi din orașul Flămânzi. Firma care a câștigat inițial licitația, a renunțat la contract deoarece nu se mai încadra în oferta făcută acum aproape doi ani și jumătate.

„Proiectul include șapte străzi, în total fiind șapte kilometri de asfalt. Contractul financiar este de 7,5 milioane de lei. În urma licitației inițiale, valoarea a ajuns la 6,4 milioane lei. Am actualizat restul lucrărilor rămase de executat și am reușit să ne încadrăm în suma inițială de 7,5 milioane de lei și nu a trebuit să alocăm niciun leu în plus din bugetul local. Contribuția de la bugetul local a fost pentru cheltuielile neeligibile din proiect pe care ni le-am asumat de la început. Dacă firma care a câștigat inițial licitația și-ar fi făcut treaba la timp, nu ajungeam în situația de reziliere. A apărut ordonanța 114 care a dat totul peste cap, au crescut prețurile materialelor iar oamenii nu au mai avut curajul să continue”, a spus Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Contractul inițial a fost reziliat iar Primăria Flămânzi a trebuit să organizeze o nouă licitație pentru lucrările neexecutate.

„Într-un final, am reușit să ajungem la un alt operator. Am reziliat contractul cu operatorul inițial. Prețurile au explodat iar constructorul inițial nu a mai putut finaliza lucrările cu oferta făcută în urmă cu mai bine de doi ani. Am reziliat contractul de comun acord, am scos la licitație, am încheiat contract cu un alt operator și s-au început lucrările cu primul strat de binder. Urmează ridicarea căminelor și al doilea strat de uzură. Sperăm să finalizăm anul acesta iar în 2020 să ne ocupă de partea hidraulică și să închidem proiectul”, a mai spus primarul orașului Flămânzi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
57

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
239

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
542

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...