Ofertă pentru modernizarea drumului județean Dobârceni – Murguța – Ștefănești

O asociere de firme din Botoșani a depus o ofertă în cadrul licitației pentru modernizarea, prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, sectorului de drum județean de piatră DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești, lung de 10,61 kilometri.

Valoarea actualizată a acestui proiect, inclusiv cheltuielile neeligibile și TVA, rezultată în urma proiectării, se ridică la 44,6 milioane de lei , adică la 9 milioane de euro. 38,6 milioane lei sunt asigurate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 6 milioane de lei reprezintă cofinanțarea pe care o va asigura Consiliul Județean Botoșani.

„Consiliul Județean și-a propus să asigure o infrastructură rutieră modernă pentru dezvoltarea unitară a întregului județ. Prin modernizarea acestui sector de drum rezolvăm problemele de infrastructură rutieră din sud-estul județului”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, adăugând că în acest an vor fi deschise mai multe șantiere noi pe drumurile județene.

Vicepreședintele Dorin Birta susține că și în 2023 vom avea lucrări extinse pe drumurile care sunt în administrarea DJDP, fie că vorbim de lucrări de modernizare sau intervenții în cadrul programului de întreținere pe timp de vară.

„Vom reface îmbrăcămintea asfaltică pe zeci de kilometri de drum și vom moderniza cea mai mare parte a sectoarelor de piatră”, a declarat Dorin Birta.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în care consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro, Consiliul Județean Botoșani modernizează cinci sectoare de drum județean de piatră, care totalizează 40 de kilometri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
494

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
444

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...

20 de vânători chemați la audieri în urma unor percheziții (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
623

Polițiștii din Darabani au efectuat, miercuri, 20 de percheziții domiciliare comunele Coțușca, Viișoara, Mileanca, Havârna și Hudești, la adresele unor persoane bănuite de practicarea v...