Amendă uriașă pentru o primărie din judeţul Botoşani!

O primărie din judeţul Botoşani a primit o sancţiune usturătoare din partea Administraţiei Bazinală de Apă Prut-Bârlad, după ce s-a constatat că nu folosea staţia de epurare şi apele uzate erau deversate direct în pârâul Podriga. 

Amendă uriașă pentru o primărie din judeţul Botoşani!

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad au efectuat, în toamna anului trecut, un control la Primăria Drăguşeni şi au constatat că staţia de epurare nu era pusă în funcţiune, iar apa uzată neepurată colectată prin sistemul de canalizare era stocată în bazinul de omogenizare și evacuată direct în cursul de apă Podriga, fără a fi epurată în prealabil. 

Controlul a venit după ce inspectorii, la controale anterioare, au trasat mai multe sarcini Unităţii Administrativ-Teritoriale, respectiv punerea în funcţiune a staţiei de pompare ape uzate şi staţiei de epurare şi efectuarea de analize la apele uzate. 

Amenda dispusă s-a ridicat la suma de 35.000 de lei, iar Primăria a contestat procesul-verbal în instanţă. Reprezentanţii instituţiei au precizat că lucrările de racordare a populaţiei la sistemul de canalizare nu au fost executate din lipsa fondurilor acestora, fiind executate 3 puţuri de mare adâncime. 

În motivare s-a mai trecut şi faptul că inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad nu au întocmit la data constatărilor procesul verbal de sancţionare, ci l-au trimis ulterior prin poştă, astfel încât nimeni din cadrul instituţiei nu a putut formula obiecţii. 

În instanţă s-a constatat că acţiunea de constatare a procesului-verbal a fost depusă tardiv, fiind înregistrată la Judecătoria Săveni la 6 zile după termenul legal, iar drept urmare judecătorul a respins acţiunea. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
125

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
34

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
76

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....