O primărie a dat afară niște romi din apartamente pentru că nu au plătit utilitățile timp de ani de zile, iar CNCD a sancționat autoritățile pentru discriminare!

"Faptul că datoriile a 57 de familii au fost plătite de celelalte zeci de mii de familii înseamnă discriminare?! Sau faptul că ani de zile aceste 57 de familii nu au plătit nimic sau foarte puțin, în timp ce toți ceilalți și-au achitat datoriile curente, tot discriminare se cheamă?”.

O primărie a dat afară niște romi din apartamente pentru că nu au plătit utilitățile timp de ani de zile, iar CNCD a sancționat autoritățile pentru discriminare!

După cum relatează Ziarul de Vrancea, romii nu-și plătiseră facturile de ani de zile, iar alții nu mai aveau contracte de închiriere valabile. 

Blocurile respective au fost printre primele construite în urbea focșăneană, dar după mai mulți ani, în care s-au degradat, locuințele aflate în proprietatea Primăriei au fost închiriate asistaților social din comunitatea romă.

În anul 2000, blocul a fost reabilitat și modernizat complet, devenind cel mai modern bloc din Focșani. Din păcate, în doi-trei ani, blocul a fost devalizat chiar de locatarii săi: chiuvetele, vasele de toaletă, caloriferele, ușile, ferestrele și cam tot ce se putea a fost scos la vânzare.

Situația a fost tolerată de autorități timp de ani de zile, care i-au lăsat pe locatarii distrugători și rău-platnici să trăiască pe gratis.

După ce, în sfârșit, s-au luat măsuri, Asociația juriștilor romi a reclamat Primăria la CNCD pentru discriminare. În mod ireal, CNCD a decis, în unanimitate că a condiționa acordarea „locuințelor sociale de existența unor debite restante la bugetul local și la furnizorii de utilități publice din municipiul Focșani reprezintă discriminare, conform art.2, alin.3 și alin.4 din O.G. nr.137/2000”.

Primarul din Focșani a reacționat la auzul acestei vești:

„În România, libertatea de expresie este garantată de lege, dar mi se pare deplasat, totuși, să vii și să acuzi Primăria Focșani de „evacuări forțate”, atâta vreme cât absolut toate evacuările au fost făcute în baza unor decizii definitive și irevocabile, emise de instanțele de judecată. Decizii care, odată emise de către instanță, devin obligatoriu de aplicat. Iar dacă vorbim de discriminare, nu înțeleg de unde până unde. Faptul că datoriile a 57 de familii au fost plătite de celelalte zeci de mii de familii de focșăneni înseamnă discriminare?! Sau faptul că ani de zile aceste 57 de familii nu au plătit nimic sau foarte puțin, în timp ce toți ceilalți focșăneni și-au achitat datoriile curente, tot discriminare se cheamă?”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
15

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
27

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
123

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...