O primărie a dat afară niște romi din apartamente pentru că nu au plătit utilitățile timp de ani de zile, iar CNCD a sancționat autoritățile pentru discriminare!

"Faptul că datoriile a 57 de familii au fost plătite de celelalte zeci de mii de familii înseamnă discriminare?! Sau faptul că ani de zile aceste 57 de familii nu au plătit nimic sau foarte puțin, în timp ce toți ceilalți și-au achitat datoriile curente, tot discriminare se cheamă?”.

O primărie a dat afară niște romi din apartamente pentru că nu au plătit utilitățile timp de ani de zile, iar CNCD a sancționat autoritățile pentru discriminare!

După cum relatează Ziarul de Vrancea, romii nu-și plătiseră facturile de ani de zile, iar alții nu mai aveau contracte de închiriere valabile. 

Blocurile respective au fost printre primele construite în urbea focșăneană, dar după mai mulți ani, în care s-au degradat, locuințele aflate în proprietatea Primăriei au fost închiriate asistaților social din comunitatea romă.

În anul 2000, blocul a fost reabilitat și modernizat complet, devenind cel mai modern bloc din Focșani. Din păcate, în doi-trei ani, blocul a fost devalizat chiar de locatarii săi: chiuvetele, vasele de toaletă, caloriferele, ușile, ferestrele și cam tot ce se putea a fost scos la vânzare.

Situația a fost tolerată de autorități timp de ani de zile, care i-au lăsat pe locatarii distrugători și rău-platnici să trăiască pe gratis.

După ce, în sfârșit, s-au luat măsuri, Asociația juriștilor romi a reclamat Primăria la CNCD pentru discriminare. În mod ireal, CNCD a decis, în unanimitate că a condiționa acordarea „locuințelor sociale de existența unor debite restante la bugetul local și la furnizorii de utilități publice din municipiul Focșani reprezintă discriminare, conform art.2, alin.3 și alin.4 din O.G. nr.137/2000”.

Primarul din Focșani a reacționat la auzul acestei vești:

„În România, libertatea de expresie este garantată de lege, dar mi se pare deplasat, totuși, să vii și să acuzi Primăria Focșani de „evacuări forțate”, atâta vreme cât absolut toate evacuările au fost făcute în baza unor decizii definitive și irevocabile, emise de instanțele de judecată. Decizii care, odată emise de către instanță, devin obligatoriu de aplicat. Iar dacă vorbim de discriminare, nu înțeleg de unde până unde. Faptul că datoriile a 57 de familii au fost plătite de celelalte zeci de mii de familii de focșăneni înseamnă discriminare?! Sau faptul că ani de zile aceste 57 de familii nu au plătit nimic sau foarte puțin, în timp ce toți ceilalți focșăneni și-au achitat datoriile curente, tot discriminare se cheamă?”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
129

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
34

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
80

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....