Aleșii au discutat în contradictoriu pe marginea proiectului iniţiat de consilierii Raluca Curelariu (USR), Liviu Toma (PRO România) şi Maricel Maxim (PNL) vizând organizarea unei a doua sesiuni de acordare a finanţărilor nerambursabile ONG-urilor.
Proiectul a fost iniţiat în condiţiile în care după prima sesiune au rămas nerepartizaţi 250.000 de lei. Iniţiatorii proiectului au propus ca banii să fie alocaţi după cum urmează: 99.558 de lei pentru domeniul sport, 100.000 de lei pentru cultură şi 50.000 de lei pentru domeniul social.
Marius Rogojinschi, consilier PSD, a spus că a doua tranşă de finanţare va veni spre sfârşitul anului şi proiectele ce vor fi, ipotetic, depuse nu-şi vor atinge scopurile. „Pe noi ce ne interesează, nu să cheltuim banii, ci să cheltuim banii eficient, astfel încât proiectele respective să-şi atingă obiectivele propuse. Ca să redactăm foarte frumos niște proiecte, care să fie finanțate pentru a obține banii, dar pentru a nu-şi atinge scopul cultural sau sportiv, îmi creează un semn de întrebare”, a spus Marius Rogojinschi.
Şi fostul primar Cătălin Flutur a apreciat că acest calendar este foarte strâns. „Toată lumea se plânge că nu avem bani, iar dacă rămân niște bani, avem unde să-i dăm. Este o propunere extraordinară astăzi de a premia doi olimpici cu aur și cu argint, asta se întâmplă o dată în viață pentru ei, iar pentru noi foarte rar. Eventual putem să mutăm niște bani de la această secțiune”, a spus Cătălin Flutur..
Liviu Toma a arătat că, prin votarea proiectului, se câştigă trei săptămâni în calendarul de acordare a finanţărilor, adăugând că are convingerea că ONG-urile care vor participa la a doua sesiune de finanţare vor reuşi să se încadreze în calendar, iar sumele vor fi decontate legal.
La vot, proiectul de hotărâre a fost respins, întrunind zece voturi „pentru”, un vot împotrivă al consilierului Dana Lăzăruc, în timp ce ceilalți aleși locali social democrați s-au abținut. Pentru a fi votat proiectul, erau necesare 12 voturi „pentru”.