O comună din județ și un oraș din Ucraina derulează un proiect de peste 300.000 de euro pentru „creșterea capacității de răspuns în cazul situațiilor de urgență”

O comună din județ și un oraș din Ucraina derulează un proiect de peste 300.000 de euro pentru „creșterea capacității de răspuns în cazul situațiilor de urgență”

Comuna Vlădeni din județul Botoșani, prin Primărie, și orașul Noua Suliță din Ucraina sunt partenere îmn cadrul unui proiect transfrontalier derulat pentru îmbunătățirea puterii de reacție a celor două unități teritorial-administrative în fața situațiilor de urgență.

Proiectul a fost lansat vineri, de Ziua Națională a Protecției Civile, la sediul Primăriei din Vlădeni.

Valoarea totală a proiectului este de 331.100 de euro, din care asistența financiară nerambursabilă este de 297.990 de euro. Acesta este co-finanțat prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management.

„Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de răspuns în cazul situațiilor de urgență cauzate de dezastre naturale și cele provocate de om în comuna Vlădeni și orașul Noua Suliță”, precizează managerii de proiect.

Investiția se concretizează în următoarele 12 luni, banii revenind achiziționării a două autoutilitare moderne.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

45 de dascăli vor să predea în cadrul Centrului de Excelență

Miercuri, 20 Octombrie 2021
547

Nu mai puțin de 45 de profesori vor susține, miercuri și joi, proba interviului pentru a putea fi selectați să predea în cadrul Centrului Județean de Excelență, a declarat Irina Telișc...

Protopopiatul din Botoșani are noi clerici în slujba Bisericii

Miercuri, 20 Octombrie 2021
620

Duminică, 10 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, comuna Vorona, a avut l...

Doliu în învățământul botoșănean: Mihai Dos, un apreciat profesor, s-a înălțat la ceruri

Miercuri, 20 Octombrie 2021
2809

Învățământul din județul Botoșani este în doliu. Marți, profesorul Mihai Dos, originar din Vorona, s-a stins din viață.Mihai Dos a studiat la Facultatea de Filosofie...