O „bibliotecă pe roți” va merge în satele din județul Botoșani!

Mai mult decât atât, vor fi achiziționate titluri noi de carte, vor fi implementate noi servicii de bibliotecă și vor fi organizate activități culturale.

O „bibliotecă pe roți” va merge în satele din județul Botoșani!

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, care va marca 142 de ani de activitate, este una dintre instituțiile de cultură emblematice aflate în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul Programului Interreg VI-A NEXT România - Republica Moldova 2021-2027, Biblioteca „Mihai Eminescu” a depus spre finanțare un proiect inedit „SmartLib”, în cadrul căruia se va achiziționa un microbuz care să fie transformat într-o bibliotecă pe roți.

Acordăm o atenție deosebită copiilor din mediul rural, care au și ei nevoie de acces facil la informații. Biblioteca pe roți este soluția pe care o propun bibliotecarii noștri. Aceasta va merge periodic prin comunele care nu au bibliotecă și va oferi spre împrumut titlurile de carte copiilor și celor care sunt interesați de lectură”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, felicitând echipa de la Biblioteca „Mihai Eminescu” pentru proiectul pe care l-a scris în parteneriat cu Biblioteca Bălți.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi achiziționate titluri noi de carte, vor fi implementate noi servicii de bibliotecă și vor fi organizate în paralel, la Botoșani și Bălți, o serie de acțiuni culturale.

Bugetul total al proiectului depus la finanțare este de peste 620 de mii de euro, din care 350 de mii de euro este bugetul prevăzut pentru Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”. 90% din buget reprezintă grantul european, iar 10% este cofinanțarea pe care o asigură Consiliul Județean din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
81

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
326

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
260

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...