Nu ne mai putem permite ca oraşul să arate cârpit, spune viceprimarul Iliuță!

Nu ne mai putem permite ca oraşul să arate cârpit, spune viceprimarul Iliuță!

Executivul Primăriei Botoşani intenţionează să înocmească un regulament prin care să fie reglementat foarte clar ce culori pot fi folosite pentru zugrăvirea blocurilor în momentul în care se face anveloparea termică.

Viceprimarul Viorel Iliuţă susţine că este necesară o astfel de măsură pentru ca municipiul să nu se transforme într-unul pestriţ, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe din ţară, unde blocurile arată ca un curcubeu.

"Suntem în discuţii şi cu comisia de urbanism, formată din consilieri locali, şi cu Direcţia de urbanism, o să încercăm să alcătuim nişte regulamente. Vom încerca să ne oprim la un număr de culori cu care blocurile să fie văruite, în aşa fel încât să nu avem o imagine de oraş cu culori stridente. Culori de pământ, bej, maro, crem", a spus viceprimarul.

De asemenea, cei care vor dori să-şi anvelopeze termic apartamentele nu vor mai putea face acest lucru fără autorizaţie.

"Toate reabilitările termice vor fi făcute cu autorizaţie de costrucţie, nu vom mai permite ca fiecare să îşi facă apartamentul când vrea şi cum vrea, decizia este a întregului bloc şi vor fi respectate nişte reguli de urbanism. Nu ne mai putem permite ca oraşul să arate cârpit", a adăugat viceprimarul.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
10

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
17

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
956

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...