Nova Apaserv contestă amenda primită de la Poliția Locală și arată cu degetul firma Conrec. „Nu avem timpul necesar să-i amintim care sunt datoriile sale”

Nova Apaserv contestă amenda primită de la Poliția Locală și arată cu degetul firma Conrec. „Nu avem timpul necesar să-i amintim care sunt datoriile sale”

Societatea Nova Apaserv din Botoșani va contesta în instanță amenda aplicată  marți de Poliția Locală. Potrivit reprezentaților instituției, problema identificată pe strada Doboșarilor, privind o porțiune de asfalt distrusă în urma unei intervenții a muncitorilor companiei, desfășurată în luna noiembrie a anului 2019, și rămasă neremediată, cade în resposabilitatea firmei contractate pentru întreținerea străzilor din oraș, respectiv Conrec SA.

Reprezentanții municipalității au primit în mai multe rânduri reclamații vizând situația de pe strada Doboșarilor, însă compania de utilitate publică a ignorat apelurile și petițiile, potrivit celor relatate de către locatari. În urma deplasării unui echipaj de polițiști locali la fața locului, marți, s-a constatat că, într-adevăr, problema datează de circa cinci luni în urmă, când s-a intervenit pentru remedierea unei avarii apărute pe o conductă de alimentare cu apă. Arealul rămas însă neasfaltat creează disconfort serios șoferilor aflați în trecere și nu numai.

Astfel, s-a dispus amendarea cu 5000 de lei a Nova Apaserv. Potrivit viceprimarului Marian Murariu, problema pentru care s-a emis sancțiunea nu ar fi singulară, locuitori din diferite zone reclamând același tip de inconvenient și pe alte artere ale municipiului.

De cealaltă parte, managerul operațional al Nova Apaserv, Romeo Obuf, a explicat că această speță revine în răspunderea firmei Conrec și că va contesta în instanță sancțiunea primită.

Despre situația de pe strada Doboșarilor, pot spune următoarele: echipa s-a deplasat în noiembrie anul trecut și a remediat o avarie apărută la nivelul unei conducte de apă. Când angajații au finalizat lucrările, la suprafață se afla un strat de pietriș consistent, care trebuia practic asfaltat de Conrec, firma cu care lucrăm pe astfel de situații. Efectiv, noi ne-am făcut treaba, însă partenerii se pare că nu și-au făcut treaba. Iar acum oamenii ne acuză pe noi că sunt denivelări, surpări sau porțiuni lipsă în asfalt, deși noi lăsăm terenul în stare bună și în condițiile necesare reasfaltării ariei pe care se intervine. Așa că vom contesta sancțiunea emisă pe numele companiei, pentru că răspunderea privind situația asfaltului, nu doar pe Doboșarilor, ci în toate zonele unde se regăsesc astfel de probleme, nu ne aparține. Și sunt zeci de astfel de cazuri, din noiembrie și până acum. Compania practic nu își face treaba, iar noi suntem trași la răspundere pentru ceva de care nu ne facem vinovați”, a declarat inginerul Romeo Obuf, director operațional al Nova Apaserv.

Totodată, managerul operațional al instituției a precizat că stratul de pietriș pe care muncitorii companiei l-au pregătit în vederea ulterioarei reasfaltări, a fost deformat de mașinile în număr mare care tranzitează artera respectivă, agravând problema.

Potrivit celor precizate de sursa citată, Nova Apaserv a somat în mai multe rânduri Conrec să rezolve neregulile sesizate cu privire la acest aspect, solicitarea având efect doar la nivel declarativ.

„Noi am mai tot anunțat firma respectivă că sunt nereguli pe anumite străzi din oraș. Ni s-a spus de fiecare dată că se vor remedia deranjamentele, însă iată că lucrurile nu stau chiar așa. În același timp, în doar câteva luni, noi am avut sute de intervenții în municipiul Botoșani și în alte localități din județ. Foarte multe avarii, pe conducte vechi. Suntem extrem de aglomerați și nu avem timpul necesar să-i amintim firmei partenere, delegate de municipalitate să întrețină străzile din oraș, care sunt datoriile sale”, a mai adăugat Romeo Obuf.