Nova Apa Serv SA riscă să rămână fără muncitori la intervenții

Nova Apa Serv SA riscă să rămână fără muncitori la intervenții

La nivelul companiei de apă funcționează compartimentul cel mai solicitant al unității. Este vorba de echipele de intervenție, care zi și noapte, pe ploaie și vânt, pe ninsoare sunt nevoiți să intervină cât se poate de prompt. Intervențiile nu sunt atât de prompte pe cât s-ar dori, zecile de avarii zilnice depășindu-i de multe ori.

Nu puțini sunt muncitorii care se apropie cu pași repezi spre vârsta de pensionare, iar previziunile pentru acest sector sunt câte se poate de sumbre. Chiar dacă sunt scoase la concurs mai multe posturi, neatractivitatea, mai ales din punct de vedere salarial, face ca în acest moment să se ridice o serie de semne de întrebare.

Albert Tănase, directorul general al Nova Apa Serv SA, recunoaște problema și încearcă să caute soluții. “Vom încerca să luăm legătura cu unități de învățământ care pregătesc elevi în meseriile care ne sunt nouă esențiale. Poate vom găsi o soluție de colaborare. Da, este într-adevăr o problem în perspectivă. Avem posture scoase la concurs dar nu se prezintă nimeni din cauza salarizării, iar dacă stăm și ne gândim, un meseriaș bun nu vine la un salariu mai mic, el câștigând mult mnai mult din lucrări particular”, a declarat Albert Tănase.

În acest moment, un muncitor al societății de apă primește salariul minim pe economie, la care se adaugă sporul de vechime și bonuri de masă.

 

Spune-ne opinia ta