Nova Apa Serv SA a ajuns bătaia de joc a botoșănenilor

Nu este lăsată zi de la Dumnezeu să nu se întâmple o avarie la nivelul rețelei de apă și canal. Se tot invocă lipsa specialiștilor, nu a celor din birouri ci a acelor din șanțuri. TESA este cu mult peste implementarea vidanjei și a muncitorilor ce  coboară la nivel de avarii, singurii vinovații fiind cei din urmă, care au salarii “babane”, minimul pe economie mai exact.

Mai mult, numărul scărilor de bloc care se înfundă efectiv și refulează este din ce în ce mai mare, dar cui îi pasă? Ba da, dispecerele de la compania de apă, sunt ținta înjurăturilor și vorbelor suburbane, venite din partea abonaților la apă,  care pe bună dreptate își plătesc facturile.

În urmă cu o săptămână, Romeo Obuf, directorul de exploatare al societății de apă s-a îmbolnăvit. Asta este! Boala nu te întreabă. Locul lui Romeo Obuf a fost luat de Radu Fegher, sindicalist de ani de zile, dar și responsabil cu avariile. Ghinionul acestuia a fost că în intervalul amintit anterior, avariile au năpădit.

„E foarte greu. Nu mai facem față. Nu avem piese de schimb pentru a interveni la avarii. Parcul auto este de prin anii 80, iar în cel mai scurt timp, un an-doi maxim, nu vom mai personal care să mai intervină la avarii. În doi ani nu vom mai avea oameni care să muncească în șanțuri”, a declarat Radu Fegher.

Am ridicat mingea la fileu, viceprimarului municipiului Botoșani, Liviu Constantin Toma, persoana cea mai abilitată din punct de vedere profesional, să reprezinte botoșănenii în relația cu cei de la Nova Apa Serv SA.

“În ultimul timp au apărut întârzieri foarte mari la intervenții pentru remedierea avariilor pe domeniul public de către reprezentanții operatorului Nova Apa Serv, ceea ce duce la creșterea pierderilor de apă tratată, dar și crearea unor pericole pe zona de carosabil, unde datorită temperaturilor scăzute se poate forma polei și pot avea accidente rutiere. Am înțeles că în cadrul Departamentului Operațional au apărut probleme cu stocul de piese necesare pentru intervenții dar și probleme cauzate datorită  indisponibilității unor salariați izolați la domiciliu. Consider că, Consiliul de Administrație trebuie să se implice de urgență și să se analizeze situația apărută și să se găsească soluții imediate pentru ieșirea din această situație”, a mai adăugat viceprimarul Liviu Toma.

În replică, juristul Narcis Ștefan, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Nova Apa Serv SA, ne-a declarant telefonic, foarte sec, că forul pe care îl conduce are soluții și le va remedia în strânsă colaborare cu cei din conducerea Consiliului Județean, în perioada imediat următoare.

“Activitatea operatorului de apă, a echipei de management și a Consiliului de Administrație fac obiectul unei analize detaliate la nivelul Consiliului Județean. În momentul în care vom finaliza această analiză, pe baza concluziilor care se vor desprinde, vom lua deciziile ce se impun. Nu mai este un secret pentru nimeni că lucrurile nu funcționează așa cum trebuie acolo. Vom interveni cu legea în mână și cu responsabilitatea pentru a îndrepta lucrurile cât mai repede. Toată lumea re un grad de așteptare ridicat, dar timpul scurs de la preluarea mandatului este foarte scurt și repet: toate deciziile pe care luăm și le vom lua trebuie să fie în acord cu cadrul legal, nimeni din Consiliul Județean nu-și asumă să încalce legea”, a declarat președinta CJ Botoșani, Doina Federovici.

În ultima perioadă s-a solicitat demisia directorului Nova Apa Serv, juristul Albert Tănase, ca și cum înlăturarea acestuia de la cârma unității ar rezolva problema. Nimeni nu spune că societatea Conrec nu nu vrea să mai lucreze în urma avariilor produse de compania de apă, că s-au început plățile către Aquaterm în urma procesului pierdut, iar colac peste pupăză, botoșănenii sunt cei care plătesc, pentru APA.

 

Spune-ne opinia ta