Municipiul Botosani are stema, dar nu e omologata

Municipiul Botosani are stema, dar nu e omologata
Municipalitatea face demersuri pentru omologarea stemei orasului Botosani la Comisia Nationala de Heraldica, Genealogie si Sigilografie din Academia Romana.

Speram ca anul acesta, cel tarziu in 2009, sa intram in normalitate, mai ales ca valoarea investitiei nu este foarte mare, ea ajungand la maximum 20.000 lei, a pecizat Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani.

Stema actuala a orasului Botosani cuprinde trei elemente: imaginea Sfantului Gheorghe (patronul spiritual al municipiului), cartea care ilustreaza Luceafarul , si imaginea unui paun.

E posibil sa fie adaugate 1-2 elemente, desi stema este frumoasa si asa. Nu trebuie ceva alambicat, ci sa ne reprezinte pe noi, ca municipalitate, a adaugat Catalin Alexa.

Cu toate ca omologarea nu presupune cheltuieli foarte mari, dupa cum rezulta din cele declarate de viceprimar, exista mai multi pasi obligatorii in aceste demersuri. Astfel, este necesar ca o firma sa vina cu propuneri pentru modul de realizare al stemei, propunerile fiind supuse dezbaterii consilierilor locali, in vederea aprobarii unui singur model.

Dupa verdictul final, modelul va fi supus spre aprobare Comisiei Nationale de Heraldica a Academiei Romane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
8

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
30

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
20

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...