Monumente funerare distruse în Cimitirul Pacea! FOTO

Nu mai puţin de zece monumente funerare amenajate la morminte aflate în zona centrală a Cimitirului Pacea au fost distruse, unul fiind complet stricat.

Monumente funerare distruse în Cimitirul Pacea! FOTO

Totul s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute când în timpul unei furtuni un tei foarte înalt s-a rupt şi s-a prăbuşit peste morminte distrugând cosntrucţiile.

Conducerea societăţii Urban Serv a dispus o inventariere a stricăciunilor şi va lua legătura cu toţi concesionarii locurilor de veci  care au fost afectaţi pentru a discuta cu aceştia în ce măsură pot fi refăcute monumentele funerare.

“Joi seara când a fost furtună unul dintre copacii de pe o alee din Cimitirul Pacea s-a prăbușit peste niște monumente funerare. Noi vineri am intervenit, am îndepărtat resturile de copac, am constatat pagubele, sunt în jur de zece monumente funerare care au suferit deteriorări mai mari sau mici, șase deterioriă mai mici, care pot fi remediate, trei de o valoare mai mare, iar unul a suferit o deteriorare majoră. Împreună cu concesionarii locurilor de veci vom discuta să vedem cum putem ajuta noi de la Urban Serv în refacerea monumentelor funerare. Deocamdată am dat dispoziție și compartimentul tehnic evaluează devizul de lucrări care trebuie făcut la fiecare mormânt în parte după care facem și evaluarea economică”, a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Drelciuc a menţionat că societatea este răspunzătoare doar pentru locurile de veci pentru care sunt încheiate contracte de concesiune nu şi pentru monumentele funerare.


 

 

 

Spune-ne opinia ta