Momentul cel mai așteptat de botoșăneni: Au fost deschise oficial patinoarul și terenurile de sport de la Cornișa!

Momentul cel mai așteptat de botoșăneni: Au fost deschise oficial patinoarul și terenurile de sport de la Cornișa!

La o zi după conferința de închidere a proiectului Parc Regional de Agrement turistic și sportiv - Cornișa Botoșani, municipalitatea a anunțat că cel mai mare parc de agrement din Moldova deschide porțile pentru public, chiar dacă este vorba doar despre patinoar și terenuri de sport.

"Anunțăm cu bucurie că astăzi, 28 decembrie, Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement deschide oficial partea de patinoar și de terenuri de sport din parcul regional și de agrement Cornișa. Este un moment mult așteptat de cetățenii municipiului Botoșani și nu numai. Ne ținem de promisiuni și oferim publicului din oraș acces la aceste obiective care sunt finalizate și care vor fi accesate imediat", a declarat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani, care a adăugat că astăzi (vineri, nota red.), începând cu ora 16.00, se inaugurează la Cornișa prima serie, în patinoarul acoperit.

"Pentru iubitorii de sporturi de iarnă, vom ține deschis și patinoarul de la Sala Polivalentă până după sărbători. Apoi vom închide patinoarul de la Sala Polivalentă și va rămâne deschis doar patinoarul de la parcul regional Cornișa. Vor funcționa și terenurile de sport acoperite, pentru a oferi doritorilor de fotbal și tenis de câmp acces la aceste baze sportive", a completat Eugen Țurcanu.

Potrivit celor declarate de directorul DSPSA Botoșani, tarifele sunt diferențiate în funcție de ore și zilele săptămânii. (vezi foto mai jos) După 11 ianuarie 2019, tarifele se reduc pentru a putea permite și unor categorii sociale defavorizate să aibă acces la un preț mai mic în patinoar.  

"Așa cum am spus și în urmă cu un an și jumătate, aceste obiective pe care le deschidem astăzi puteau fi bine deschise și acum un an, un an și jumătate. Ele erau gata încă din 2015. este păcat că patinoarul și terenurile de sport acoperite nu au fost folosite până acum", spune Eugen Țurcanu.

În acest moment, la parcul Cornișa sunt angajați 27 de oameni, iar pe data de 17 ianuarie se va desfășura un concurs pentru alte 17 posturi, printre care cele de casier, recepționer, salvamar, muncitori spații verzi, directorul DSPSA menționând faptul că salariile sunt unele destul de generoase. 

În perspectivă, se are în vedere atribuirea în totalitate a acestui parc către DSPSA, în încercarea de a stabili un echilibru între cheltuieli și venituri. "După un an-doi ne vom da seama de gradul de încasare și vom ști ce avem de făcut mai departe. În timp este posibil ca parcul să fie transformat într-o societate a municipalității, ne vom gândi și la această soluție", a precizat Eugen Țurcanu. 

De asemenea, se are în vedere externalizarea unor părți de întreținere. După sărbători, conducerea DSPSA va desfășura și o amplă campanie de promovare în Botoșani și Moldova, pentru atragerea publicului. "Am încercat timid să promovăm până acum, ne-am cam ars că nu am avut mai departe ce prezenta oamenilor, așteptările erau foarte mari, oamenii voiau să vină, așa că nu am mai forțat promovarea, ne duceam în derizoriu. După sărbători vom începe serios promovarea, vom consulta și o firmă de specialitate de management din turism, am discutat cu o firmă din Moldova pentru consultanță", spune Eugen Țurcanu, care preconizează că inaugurarea obiectivului va avea loc în prezența unor artiști de top din România. 

"Va trebui să facem un weekend plin în care vor fi aduși artiști de top, vom încerca colaborări cu mari companii, am purtat deja discuții, sunt interesate, dar au vrut să avansăm un termen", a adăgat directorul DSPSA Botoșani. 

Valoarea proiectului este de 82.645.457 lei, cu o finanțare nerambursabilă FEDR de 18.564.887 lei și se întinde pe o suprafață totală de 48,38 hectare. 

Autoritățile botoșănene vor să facă din Cornișa cel mai mare parc de agrement din Moldova cu piscine, zonă de tobogane, râu de river-rafting sau patinoare, terenuri de sport, cu alei pentru promenadă, piste speciale pentru biciclete şi spaţii de joacă. 



Vineri, 28 decembrie 2018, Parcul Regional de Agrement Turistic si Sportiv deschide oficial portile pentru obiectivele PATINOAR SI TERENURI DE SPORT.

Pentru inceput, programul de functionare va fi:

PATINOAR 
SERIA I - ORA 16 – 17,30
SERIA II - ORA 18 – 19,30
SERIA III - ORA 20 – 21,30 

PATINOAR in data de 31.12.2018
SERIA I - ORA 12 – 13,30
SERIA II - ORA 14 – 15,30

TEREN SPORT 
ORA 16 – 22 

TEREN SPORT 31.12.2018

ORA 12 – 18

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
65

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...