Moment istoric la Botoșani. S-a semnat contractul de execuție pentru Drumul Strategic, tronsoanele 1 și 3

Moment istoric la Botoșani. S-a semnat contractul de execuție pentru Drumul Strategic, tronsoanele 1 și 3

Moment istoric la Botoșani, chiar de ziua municipiului  patronată de Sfântul Gheorghe. Contractul pentru lucrările la Drumul Strategic, pentru tronsoanele 1 și 3, o investiție pentru care se militează de peste 10 ani, a fost semnat.

În cadrul unei întâlniri la nivel de Consiliu Județean, s-a reușit semnarea contractelor de execuție pentru Drumul Strategic. Este vorba de tronsonul 1 și 3, care vizează reabilitarea și modernizarea drumurilor din nouă comune din sudul județului Botoșani plus comuna Șipote din județul Iași.

Este un moment important pentru județul Botoșani. Vă mulțumesc tuturor pentru implicare. A fost un efort conjugat al serviciilor din cadrul Consiliului Județean, dar mulțumim celor care s-au implicat efectiv și astăzi se văd roadele. Echipa de implementare și-a făcut treaba exemplar și le mulțumesc pe această cale. Dezvoltarea regiunii de sud a județului Botoșani este o prioritate, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

În ceea ce privește lotul 2, specialiștii din cadrul Consiliului Județean lucrează la elaborarea unei forme de urgentare a semnării contractului.

După Sărbătorile Pascale se vor preda amplasamentele de drum, urmând ca semnatarii contractului de execuție a investiției să intervină într-un ritm alert pentru lucrările de reabilitare a drumurilor pentru tronsonul 1 pe o distanță de 30 kilometri, în timp ce pentru tronsonul 3 vor fi lucrări pe o lungime de 26 de kilometri.

Pentru tronsonul 1 valoarea lucrărilor se ridică la peste 112 milioane de lei, în timp ce pentru tronsonul costurile se ridică la 103 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta