Mistreți capturați de Direcția Silvică Botoșani

Mistreți capturați de Direcția Silvică Botoșani

Direcţia Silvică Botoşani gestionează un număr de 9 fonduri cinegetice din totalul de 49 existente în judeţul Botoşani, de pe care, în anul vânătoresc 2020 – 2021 au fost recoltați 60 mistreți (față de 62 mistreți aprobați). Toate fondurile de vânătoare gestionate sunt afectate de Pesta Porcină Africană, fie prin mortalități constatate pe acestea, fie prin includerea în zona tampon.

Se constată o diminuare evidentă a efectivelor cauzată de mortalități determinate de PPA populația fiind într-un ușor reviriment față de situația existentă la finele lunii martie 2021. Ne confruntăm direct cu PPA, în sensul în care restricțiile impuse ne afectează direct atât în activitatea de vânătoare, cât și în activitățile specifice desfășurate în fond forestier, recoltare masa lemnoasa și produse accesorii și marcări păduri private, a declarat Marius Havriș, directorul Direcției Silvice.

Până la această dată s-au efectuat cheltuieli în cuantum de 90 mii lei pentru a limita răspândirea virusului în teritoriu (achiziție lăzi frigorifice, dotare puncte de eviscerare, vermorele, echipamente de protecție personal, substanțe de combatere, carburanți necesari acțiunilor de vânătoare.

 

Spune-ne opinia ta