Măștile pentru persoanele defavorizate au ajuns în toate UAT din Botoșani

Măștile pentru persoanele defavorizate au ajuns în toate UAT din Botoșani

Având în vedere Ordonanța de urgență nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene către autoritățile publice locale de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate, pe 4 septembrie, au ajuns în județul Botoșani peste 3,6 milioane de măști de protecție cu scopul de a fi distribuite în mod gratuit.

La data prezentei, toate unitățile administrativ teritoriale au preluat necesarul de măști și urmează a fi repartizate în cel mai scurt timp, informează Instituția Prefectului.

„Ținând cont de faptul că există în continuare pericolul infecției cu coronavirus și pe cale de consecință, Guvernul României a luat măsuri suplimentare de protecție sanitară pentru populație. Așadar nu mai puțin de 3.648.300 de măști au ajuns în județul Botoșani. Pentru fiecare persoană care îndeplineşte condiţiile menţionate în ordonanţă, sunt prevăzute 50 de măşti de protecţie, aferente unei perioade de 2 luni. Măştile de protecţie vor fi distribuite beneficiarilor de către autorităţile publice locale cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari, mediatorilor sanitari sau altor angajaţi din cadrul serviciului public de asistenţă socială, în termen de maximum 3 zile de la primire, pe baza procedurii de distribuire stabilite de autorităţile publice locale. Foarte important: numărul de măști a fost solicitat și transmis în baza situațiilor întocmite de către fiecare primar în parte”, a declarat prefectul județului, Dan Nechifor.

Având în vedere demersurile făcute de către Instituția Prefectului și de către Direcția de Sănătate Publică, județul Botoșani este unul dintre primele județe în care au ajuns cantitățile de măști.

„Vineri au intrat în Botoșani tirurile cu cutiile de măști, iar astăzi și ultimele unități administrativ-teritoriale au preluat cantitatea solicitată pentru a le repartiza către populație. Chiar dacă contextul epidemiologic este unul favorabil în acest moment în județul Botoșani față de celelalte județe ale țării, în continuare luăm toate măsurile pentru ca populația să fie în siguranță. Asigurarea măștilor de protecție în cazul categoriilor de persoane defavorizate reprezintă o măsură de protecţie sanitară cu scopul de a limita infectarea cu coronavirus și de a reduce expunerea comunităţilor la riscul îmbolnăvirii”, a spus Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Mai jos, lista cu numărul de cutii (1 cutie x 50 măști) repartizate pe fiecare unitate administrativ teritorială:





 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
21

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
121

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
160

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...