Lotul 3 al Drumului Strategic a fost recepționat (fotogalerie)

Lotul 3 al Drumului Strategic a fost recepționat (fotogalerie)

Un prim lot al Drumului Strategic a fost recepționat la începutul acestei săptămâni. Este vorba de DJ 297, cunoscut ca Lotul 3, DN 29D (Dobârceni) – Blândești – Sulița – Lunca – Todireni, care măsoară 26 de kilometri.

Recepția lucrărilor s-a făcut în prezența reprezentanților Inspectoratului de Stat în Construcții, a constructorilor, a proiectantului, supervizorului, dar și a primarilor comunelor prin care trece acest lot de drum modernizat.

„Am promis că vom moderniza infrastructura județeană și asta am și făcut. Modernizarea Drumului Strategic este un obiectiv prioritar și ne apropiem cu pași repezi de atingerea lui, în acest an urmând a face recepția și pe celelalte loturi. Este o investiție importantă realizată din fonduri europene în care foarte puțini mai credeau. Am început lucrările în 2021 și suntem acum cel mai avansat proiect de infrastructură din Regiunea de Nord-Est. Suntem dați ca exemple de bune practici de către reprezentanții ADR Nord-Est. Dar dincolo de aceasta, avem mulțumirea sufletească pentru că și locuitorii din sudul județului, și numai, au acum condiții decente de circulație”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, care a ținut să-i felicite pe toți cei care au contribuit la implementarea acestui proiect.

Comisia de recepție a fost prezidată de către vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, care s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor.

„Am avut parte de constructori foarte buni, care au realizat un drum de calitate ce satisface cele mai înalte exigențe. Sunt convins că vom avea același rezultat pe toate cele trei loturi, pentru că s-a muncit cu seriozitate și responsabilitate. Prin finalizarea acestor sectoare de drum, creștem șansele de dezvoltare a regiunii de sud a județului”, a declarat Dorin Birta.

Lucrările la Lotul 3 a Drumului Strategic au presupus refacerea în totalitate a fundației pe cei 26 de kilometri, a căii de rulare, dar și reabilitarea a trei poduri, construirea a 36 de podețe noi transversale, repararea altor 6 podețe transversale și realizarea a altor 49 de podețe tubulare pentru drumurile laterale. În ceea ce privește hidraulica drumului, au fost realizați 18 kilometri de șanțuri trapezoidale, peste 12 kilometri de rigole (carosate, triunghiulare sau de acostament), dar și 5,3 kilometri de drenuri.

În localități au fost realizați 20 de kilometri de trotuare.

În cadrul proiectului au fost amenajate 129 de intersecții cu drumurile laterale și 19 anvelope pentru stațiile de autobuz.

Lucrările au o garanție de 60 de luni și s-au ridicat la 117 milioane de lei, echivalentul a 23,5 milioane de euro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

România a trecut la ora de vară

astăzi, 08:36
13

România a trecut la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică. Toate ceasurile au fost date cu o oră înainte, aceasta fiind singura zi a anului cu 23 de ore.Dumi...

ASF retrage proiectul de plafonare a preţurilor la RCA

Vineri, 24 Martie 2023
129

ASF se răzgândeşte şi retrage proiectul de plafonare a preţurilor la RCA.Informaţia este confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului. Dan Cărbunaru spune că proiectul nu ...

Două mașini avariate și un șofer rănit, după un accident rutier (fotogalerie)

Vineri, 24 Martie 2023
422

Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier ce a avut loc, seara trecută, pe strada Horia din municipiul Dorohoi. Unul dintre ele era parcat pe marginea drumului, anunță Inspe...