Locuitorii din Flămânzi au plecat exact cum au venit

Locuitorii din Flămânzi au plecat exact cum au venit

Prezenți la Botoșani, peste o sută de locuitori ai orașului Flămânzi au solicitat conducerii Consiliului Județean și implicit celor de la Nova Apa Serv SA, apă și respect.

O delegație a flămânzenilor a fost primită la discuții de președintele Consiliului Județean, în frunte cu președintele Doina Federovici, flancată de cei doi vicepreședinți, Bogdan Dăscălescu și Dorin Birta, dar și de o parte din conducerea companiei de apă.

Dacă pe termen lung sunt ceva soluții prin accesarea unor fonduri europene pentru realizarea unei investiții masive pe rețeaua Cătămărăști-Flămânzi, pe termen scurt nu avem nicio soluție. Nu avem să facem paradă la Botoșani, dorim să ne oferiți soluții. Și locuitorii orașului Flămânzi trebuie să beneficieze de acest confort, că da, pentru noi alimentarea cu apă este un confort, a declarat primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeru.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici a declarat că problema de la Flămânzi nu este nouă, dar cum s-au rezolvat și alte probleme, se va încerca la nivel de operator să se găsească soluții.

“Nu este o problemă nouă și încercăm să găsim soluții. Trebuie să fim conștienți că această problemă nu se va rezolva peste noapte. Chiar dacă voi supăra unele persoane, vreau să vă spun că acest protest are o mare încărcătură politică. În acest moment, nu sunt soluții miraculoase. Vom încerca, împreună cu operatorul să găsim soluții, să se facă o raționalizare a distribuției apei. Vom încerca să identificăm și avariile care se înregistrează în acest moment pe traseul rețelei de apă, eliminând în acest fel pierderile din sistem și implicit se va putea vorbi și de o creștere a debitului, a precizat președintele CJ, Doina Federovici.

Conform celor declarate de directorul Cristina Panait, persoana care îi ține locul managerului general, Liviu Ștefan care este plecat în concediu de odihnă, demararea unei investiții masive pe rețeaua Cătămărăști-Flămânzi, este o prioritate  pentru compania de apă, numai că este vorba de timp.

 

Spune-ne opinia ta