Listă controversată: Botoșani și alte 16 orașe din România vor să elimine ”carnea, lactatele şi maşinile”

Mai multe orașe din România, printre care și Botoșani, s-ar fi angajat să ajungă la zero-net emisii CO2 până în 2040. Obiective: reducerea consumului de carne, de lapte, de haine noi și de mașini pentru locuitori.

Listă controversată: Botoșani și alte 16 orașe din România vor să elimine ”carnea, lactatele şi maşinile”

17 orașe din România s-ar fi înscris în proiectul „Cities race to zero” (Orașele care aleargă către zero), ceea ce reprezintă o „coaliție fără precedent angajată să seteze ținte bazate pe știință și să înceapă implementarea de acțiuni inclusive și reziliente pentru combaterea schimbărilor climatice”.

În total, este vorba despre 1.100 de orașe din întreaga lume, iar din România s-au înscris 17: Aiud, Alba Iulia, Bârlad, Botoșani, Brașov, Buzău, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău.

Pentru a atinge „Obiectivul”, oraşele C40 s-au angajat ca rezidenţii lor să respecte următoarea listă de reguli obligatorii:
- „0 kg consum de carne”;
- „0 kg produse lactate”;
- „3 articole vestimentare noi de persoană pe an”;
- „0 vehicule private” deţinute;
- „1 zbor pe distanţă scurtă (mai puţin de 1.500 km) la fiecare 3 ani/persoană”.
 



Practic, ținta orașelor (lista integrală, aici) care s-au înscris în acest program este reducerea zero-net emisii de CO2 până în 2040, printr-o serie de măsuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
765

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...