Listă controversată: Botoșani și alte 16 orașe din România vor să elimine ”carnea, lactatele şi maşinile”

Mai multe orașe din România, printre care și Botoșani, s-ar fi angajat să ajungă la zero-net emisii CO2 până în 2040. Obiective: reducerea consumului de carne, de lapte, de haine noi și de mașini pentru locuitori.

Listă controversată: Botoșani și alte 16 orașe din România vor să elimine ”carnea, lactatele şi maşinile”

17 orașe din România s-ar fi înscris în proiectul „Cities race to zero” (Orașele care aleargă către zero), ceea ce reprezintă o „coaliție fără precedent angajată să seteze ținte bazate pe știință și să înceapă implementarea de acțiuni inclusive și reziliente pentru combaterea schimbărilor climatice”.

În total, este vorba despre 1.100 de orașe din întreaga lume, iar din România s-au înscris 17: Aiud, Alba Iulia, Bârlad, Botoșani, Brașov, Buzău, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău.

Pentru a atinge „Obiectivul”, oraşele C40 s-au angajat ca rezidenţii lor să respecte următoarea listă de reguli obligatorii:
- „0 kg consum de carne”;
- „0 kg produse lactate”;
- „3 articole vestimentare noi de persoană pe an”;
- „0 vehicule private” deţinute;
- „1 zbor pe distanţă scurtă (mai puţin de 1.500 km) la fiecare 3 ani/persoană”.
 Practic, ținta orașelor (lista integrală, aici) care s-au înscris în acest program este reducerea zero-net emisii de CO2 până în 2040, printr-o serie de măsuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
77

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
108

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
36

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...