Licitație pentru modernizarea a trei drumuri județene

Licitație pentru modernizarea a trei drumuri județene

Modernizarea primelor trei sectoare de drum județean de piatră prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost scoasă la licitație. Este vorba despre DJ293A, Viișoara – Coțușca (6 km), DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa (7 km) și DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km).

Valoarea actualizată a celor trei proiecte, inclusiv cheltuielile neeligibile și TVA, rezultată în urma proiectării, se ridică la 100,6 milioane lei, adică la 20,3 milioane euro. Aproximativ 92 de milioane de lei sunt asigurate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 8,8 milioane de lei o reprezintă cofinanțarea pe care o va asigura Consiliul Județean Botoșani. 

„Județul are nevoie de investiții, iar prioritare sunt cele de infrastructură, pentru că aceasta asigură căile de acces și dezvoltarea unitară a întregului județ. Aceste trei sectoare de drum sunt din toate regiunile județului și trec prin comune conduse de primari din toate partidele. Așa cum am demonstrat și în prima parte a mandatului, dezideratul nostru este să dezvoltăm județul în integralitatea sa”, a reiterat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Firmele interesate de licitația demarată prin intermediul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani vor putea depune oferte până pe data de 25 ianuarie pentru DJ 293A, Viișoara – Coțușca, până pe 26 ianuarie pentru DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa și până pe 27 ianuarie pentru  DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C.

În paralel, se lucrează la finalizarea documentațiilor tehnice pentru celelalte două drumuri județene ce vor fi modernizate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” – DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești (10,6 km) și DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km) – pentru a putea fi scoasă cât mai repede la licitație și execuția acestora.

„Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investițiilor, pentru că vrem să recuperăm decalajele față de alte regiuni ale țării și să dezvoltăm județul Botoșani”, a mai afirmat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
84

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:43
69

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității ins...

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
574

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...