Licitaţie cu repetiţie pentru intrarea pe ruta alternativă Suceava – Botoşani

În perioada următoare vor fi scoase din nou la licitaţie lucrările pentru amenajarea sensului giratoriu de la intrarea pe ruta alternativă Suceava – Botoşani.

Aşa a informat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

„S-a făcut o variantă mai simplificată a acestui sens giratoriu, deoarece am avut licitaţii de trei ori şi nu s-a prezentat nimeni. S-au impus unele modificări, dar am finalizat proiectul care presupunea lucrări foarte mari, inclusiv de mutare a stâlpilor de iluminat public, şi de aceea s-a întârziat”, a spus edilul-şef.

Până la această dată au fost organizate trei sesiuni de depunere a ofertelor, însă la licitaţiile în cauză nu s-a arătat interesată vreo firmă care să facă lucrările. Prima licitaţie a fost ţinută pe 4 ianuarie 2023, la o valoare de 3,57 de milioane de lei fără TVA, iar cea de-a doua a avut loc pe 15 martie 2023, pentru o aceeaşi valoare a contractului. Deoarece niciun constructor nu s-a prezentat cu vreo ofertă, Consiliul Local a aprobat majorarea până la 4,23 de milioane de lei fără TVA a investiţiei, procedura de licitaţie fiind reluată.

„Va fi executat un sens giratoriu normal, clasic, aflat pe porţiunea rutei alternative care duce de la sala sporturilor la Podul Unirii”, a declarat Ion Lungu, reamintind că, între timp, s-a dat în folosinţă podul de pe strada Mirăuţi, pentru varianta de trafic uşor din centrul oraşului până la Podul Unirii.

Ruta alternativă Suceava – Botoşani are circa 4 km, plecând de pe strada Apeductului, de la intersecţia cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste Pârâul Cetăţii, continuând cu Podul Unirii peste râul Suceava, mergând pe strada Energeticianului, strada betonată de lângă Termica, traversând calea ferată, pentru a ieşi pe strada Traian Popovici spre DN 29, în dreptul fostei Avicola Plopeni.

Sursa: Crai Nou

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...

FC Botoșani - Gloria Buzău, în etapa cu numărul 10 din Superligă

astăzi, 17:30

Vineri, 20 septembrie, FC Botoșani joacă pe teren propriu cu Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Botoșănenii au înregistrat trei înfrânger...