Separatoare de sens cerute de Poliție la Lebăda!

Separatoare de sens cerute de Poliție la Lebăda!

Evenimentele rutiere cu consecințe deosebit de grave care s-au produs la ieșirea din municipiului Botoșani, către Iași, i-a determinat pe reprezentanției Poliției să solicite municipalității, care este administratorul drumului, să ia o serie de măsuri privind infrastructura rutieră.

Printr-o adresă trimisă Primăriei, conducerea Poliției municipiului Botoșani a solicitat montarea unor separatoare între cele două sensuri de mers, de la intersecția cu Bulevardul Mihai Eminescu până la intersecția cu DJ208C, care duce la Vorona.

Reprezentanții Poliției susțin că prin montarea separatoarelor de sens ar fi evitate manevrele ilegale de schimbare a direcţiei de mers spre stânga, dar și circulaţia pe sens opus.

"Am primit o solicitare pentru delimitarea sensurilor de mers pentru tronsonul Șoseaua Iașului, prin prefabricate de beton sau prin alt mijloc, din cauza accidentelor care s-au produs acolo, cu pierderi de vieți omenești. Vom discuta această solicitare în prima ședință a Comisiei de sistematizare a circulației pe care o avem în cadrul Primăriei", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

În prezent, sensurile de mers sunt separate cu linie dublă continuă. În repetate rânduri, cetățenii care locuiesc în zonă au solicitat să se fie linie discontinuă, pentru a putea intra pe proprietăți, dar propunerea a fost respinsă de fiecare dată. 

"Se creează un disconfort cetățenilor riverani care au solicitat în nenumărate rânduri să fie o linie discontinuă astfel încât să le permită să vireze direct către proprietățile lor atunci când vin dinspre Botoșani", a mai specificat viceprimarul.

Numai anul acesta pee tronsonul care duce la Lebăda șase persoane au fost rănite, iar două și-au pierdut viața, după ce au fost implicate în accidente rutiere. Ultimul accident în urma căruia un tânăr a murit s-a produs după ce acesta a pătruns pe contrasens și a lovit un alt autoturism. 

 

 

Spune-ne opinia ta