La Lunca s-au finalizat și recepționat lucrările la cinci kilometri de asfalt. Primarul Marcel Marcu: Avem încă mult de lucru la celelalte proiecte în derulare

La Lunca s-au finalizat și recepționat lucrările la cinci kilometri de asfalt. Primarul Marcel Marcu: Avem încă mult de lucru la celelalte proiecte în derulare

Încă o localitate din Botoșani a reușit în această perioadă să finalizeze lucrările de modernizare și asfaltare din comună, cuprinse în diferite proiecte naționale finanțate de statul român.

Vorbim de comuna Lunca, unde primarul Marcel Marcu a reușit să termine toate lucrările de modernizare cuprinse într-un proiect în valoare de 6.150.055,00 lei și care au fost realizat prin PNDL 2.

Lucrările au fost realizate în ultimii doi ani iar în aceste zile s-a făcut recepția lucrărilor.

Modernizarea a presupus mai multe etape, din care asfaltarea are în jur de 5 kilometri. Practic, am legat catunul Stănești de Zlatunoaia și am asfatat drumurile spre lăcașele de cult, biserici și cimitire. În aceste proiect este vorba despre legătura dintre centru și aceste zone. Lucrările au presupus asfaltare a în prima etapă, apoi realizarea de rigole. Drumul a fost inițial de pământ, apoi am pus piatră, iar acum a fost modernizat și asfaltat. Lucrarea a durat doi ani,, din care în primul an s-a pus asfaltul, iar rigolele și finisajele finale s-au făcut în al doilea an”, a explicat primarul comunei Lunca Marcel Marcu.

Proiectul recepționat în aceste zile se adaugă altor lucrări finalizate până la începutul acestui an și cu care administrația locală și-a completat portofoliul de investiții deja realizate. Doar în ultimii doi ani au fost finalizate lucrările de modernizare drumuri comunale DC 40, DC 41 si DC 41A de pe raza comunei în valoare de 7.684.297,60 lei, reabilitare și modernizare Gradinița cu Program Normal Prichindelul în satul Lunca, în valoare de 441.682,00 lei, dar și reabilitarea și modernizarea Școala Primară "Andrei Popovici Bâznoșanu", în valoare de 438.593,00 lei.