Județul Botoșani, locul doi în România la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale

Județul Botoșani, locul doi în România la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale

Județul Botoșani se află pe locul doi la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor pe anul 2020, rezultă din rectificarea bugetară aprobată în ședința de Guvern.

Județul Botoșani a primit 21,886 mii lei, cifre bugetare provenită din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, repartizarea făcându-se de către Direcția de Finanțe pe unități administrativ-teritoriale.

”Am stat de vorbă cu primarii din județul nostru care mi-au adus la cunoștință că este un moment critic pentru toate primăriile din județ în contextul în care mare parte din resursele pe care le aveau la dispoziție au fost utilizate pentru situațiile apărute urmare a răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României. Situația financiară în teritoriu este la limită, iar prin rectificarea bugetară s-a întins o mână de ajutor tuturor unităților administrativ- teritoriale care chiar aveau nevoie de bani de la Guvern”, a declarat senatorul PNL Costel Șoptică.

Ministerul de Finanțe a suplimentat fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele astfel încât toţi cei care au nevoie să beneficieze de resursele necesare.

Liberalul mai susține într-un comunicat că bugetele locale au fost grav afectate după izbucnirea epidemiei de coronavirus, deoarece “s-au cheltuit sume importante pentru cumpărarea de echipamente medicale, dezinfectarea locurilor publice, sprijinirea persoanelor vulnerabile”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
97

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
128

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
197

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...