Investiție de 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea unei zone marginale

Investiție de 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea unei zone marginale

S-a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Aleii Nucului și realizarea unei zone de recreere, a anunțat Primăria municipiului Botoșani.

Potrivit sursei citate, lucrarea va fi decontată din fonduri europene, în baza unei finanțări acordate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA). „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate – amenajare zonă de recreere Aleea Nucului nr. 12 A în municipiul Botoșani” este denumirea proiectului, derulat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

„Printr-o abordare complexă, acest proiect reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor infrastructurale, sociale și economice concentrate în această zonă defavorizată și marginalizată”, a precizat primarul Cosmin Andrei, conform unui comunicat.

Reprezentanții Primăriei arată că va fi amenajat un părculeț de 990 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zonă verde și alei pietonale, la standarde moderne și sigure de funcționare.

De asemenea, va fi facilitat accesul pentru minimum 219 locuitori ai comunității marginalizate la activități sportive și recreaționale. Parcul va fi dotat cu 3 cișmele de apă și 7 sisteme pentru irigat, mobilier urban, toalete publice, echipamente de joc şi sport. Mobilierul de relaxare va fi compus din 11 banci tip SMART, echipamente tip complex de joacă pentru copii și pentru parcurs și sănătate, respectiv 6 mese de șah. Totodată, vor fi montați și 16 stâlpi de iluminat dar și 6 camere de supraveghere video.

Valoarea estimată a achiziției este de 1,3 milioane de lei fără TVA, iar perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

 

Spune-ne opinia ta