Investiție comună a Primăriei și Delgaz Grid pentru extinderea rețelei electrice de distribuție

Investiție comună a Primăriei și Delgaz Grid pentru extinderea rețelei electrice de distribuție

Rețeaua electrică de distribuție va fi extinsă pe Aleea Nicolae Pisoski și Aleea Iacob Iacobovici din municipiul Botoșani, urmând ca 22 de proprietăți să fie branșate. 80% din cheltuieli vor fi suportate de operatorul Delgaz Grid și Primărie, investiția ridicându-se la 500.000 de lei.

Lucrarea va fi susținută din trei surse de finanțare, urmând ca 50% din costuri, adică 251.620 de lei, să fie suportate de Delgaz Grid SA, 30% din bugetul local și diferența de 20% asigurată de cei 22 de solicitanți. Suma maximală pentru fiecare dintre proprietari va fi de 5.444 lei inclusiv TVA, care se va putea achita integral sau în rate stabilite de o comisie de negociere.

„În acest sens, este necesară încheierea unor contracte de cofinanțare cu cei 22 de proprietari. Consilierii locali vor dezbate în ședința ordinară de mâine un proiect de hotărâre privind încheierea, de către Unitatea Administrativ – Teritorială a municipiului Botoșani, a contractelor de asociere și de cofinanțare cu Delgaz Grid S.A. pentru executarea lucrărilor de extindere a rețelei electrice de distribuție pe Aleea Nicolae Pisoski și Aleea Iacob Iacobovici”, precizează reprezentanții Primăriei.

Ulterior încheierii acestor contracte, se vor declanșa procedurile de achiziție a execuției lucrărilor de către Delgaz Grid și de întocmire a documentațiilor pentru obținerea autorizațiilor de construire și execuție lucrări.

Investiția presupune 731 metri de linie electrică aeriană și 445 metri de linie electrică subterană.

 

Spune-ne opinia ta