Primăria a solicitat un răspuns de la Inspectoratul de Stat în Construcții vizavi de realizarea acestui transfer, după ce consilierii PSD s-au opus.
Potrivit primarului Cătălin Flutur, în răspunsul primit se precizează că poate fi realizat acest transfer, iar procesul verbal de predare-primire ce se va încheia nu va fi unul de recepție.
Municipalitatea dorește să preia obiectivele finalizate, care mai apoi vor fi date în administrarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement, pentru a putea demara procedurile de autorizare, ce ar putea dura între 3 și 6 luni.
"Am primit răspunsul oficial de la Inspectoratul de Stat în Construcții, prin care ni se explică foarte clar un lucru pe care de altfel îl știam și l-am spus. În cazul în care investitorul, adică primăria, solicită preluarea unei părți din lucrare, înainte de terminarea întregii lucrări, prevăzută în contract, se va încheia un proces verbal de predare-primire, exact ceea ce voiam noi, între executant și investitor, în care se va consemna starea părții de lucrare în cauză, măsurile de conservare precum și cele de protecție reciprocă de desfășurare a activității celor două părți, toate riscurile și pericolele pentru partea preluată trec temporar asupra investitorului, cu excepția viciilor ascunse și a celor decurgând din executarea necorepsunzătoare. Procesul verbal încheiat în aceste condiții nu este un proces verbal de recepție, lucru pe care tot l-am spus. Nouă ne trebuia să aprobăm această preluare-primire ca să putem să demarăm etapele ulterioare. Sper să nu mai avem probleme în a adopta această hotărâre", a declarat primarul Cătălin Flutur.