Învățământ dual, girat de municipalitatea de la Botoșani

Învățământ dual, girat de municipalitatea de la Botoșani

Liceul “Alexandru cel Bun”, împreună cu Primăria municipiului Botoșani, dorește aprobarea unui parteneriat cu societatea Rolana TEX, în vederea organizării școlarizării în învățământul profesional dual al elevilor de la unitatea educațională locală.

Contractul se va încheia pe o perioadă de 44 de luni și are ca scop formarea profesională de calitate a elevilor, în vederea angajării lor după absolvire. Principala specializare pe care o vizează societatea autohtonă este cea de filator. După cum a declarat Agnes Holca, director general al Rolana TEX, parteneriatul cu liceul botoșănean este unul foarte constructiv, iar deschiderea spre învățământul dual al conducerii unității locale este cât se poate de sănătoasă.

Noi am început parteneriatul încă din anul 2019 și vreau să vă spun că suntem foarte mulțumiți. Așteptăm cu nerăbdare să se finalizeze prima promoție pentru a culege roadele. Am început anul 2019 în forță și plini de entuziasm și pozitivitate, dar a venit anul 2020 și de-atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Așteptăm să revenim la un circuit normal și să continuăm ce am început”, a precizat Agnes Holca.

Elevii care participau obligatoriu, atât la programul școlar cât și la practica de la nivelul societății Rolana TEX, primeau o masă caldă, dar și 200 de lei pe perioada anului școlar.

 

Spune-ne opinia ta