Intr-o singura zi, la Botosani se sacrifica bovine cat in alte 15 judete la un loc!

Intr-o singura zi, la Botosani se sacrifica bovine cat in alte 15 judete la un loc!
La taiat ne pricepem cel mai bine! Cel putin asa arata statisticile Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Botosaniul se afla in fruntea judetelor la numarul de bovine sacrificate.

Si asta pentru ca, explica fostul director al Directiei Sanitar-Veterinare, Vladimir Rizac, in judet sunt cele mai mari abatoare din Moldova.

Vladimir Rizac, ANSVSA: Din datele raportate de noi catre Bucuresti, facand comparatie cu cele din alte judete, reiese ca in Botosani sunt sacrificate la ora actuala cele mai multe bovine din Romania. As putea spune ca sacrificam la ora actuala bovine cam cat sacrifica 15 judete din tara la un loc, intr-o singura zi.

Rizac spune ca numarul animalelor sacrificate va creste dupa ce vor fi infiintate alte doua foarte mari abatoare.

Vladimir Rizac, ANSVSA: In judetul nostru mai sunt in curs de autorizare inca doua foarte mari abatoare cu fabrici de carne, care cred ca vor completa foarte bine tabloul judetului Botosani ca si judet foarte dezvoltat in ceea ce priveste industria carnii.

Primul loc ocupat de judetul Botosani in acest top al sacrificarilor animalelor nu ii ajuta insa foarte mult pe consumatori, care platesc tot un pret foarte mare pe un kilogram de carne.

Carnea de vita taiata in abatoarele din judetul Botosani ajunge pe mesele tuturor romanilor, fiind livrata in lanturile supermaketurilor cu renume din tara.

Puteti urmari un material amplu pe acesta tema la Stirile TELE M, cu incepere de la ora 18.00. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
714

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
479

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
417

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...