Intr-o singura zi, la Botosani se sacrifica bovine cat in alte 15 judete la un loc!

Intr-o singura zi, la Botosani se sacrifica bovine cat in alte 15 judete la un loc!
La taiat ne pricepem cel mai bine! Cel putin asa arata statisticile Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Botosaniul se afla in fruntea judetelor la numarul de bovine sacrificate.

Si asta pentru ca, explica fostul director al Directiei Sanitar-Veterinare, Vladimir Rizac, in judet sunt cele mai mari abatoare din Moldova.

Vladimir Rizac, ANSVSA: Din datele raportate de noi catre Bucuresti, facand comparatie cu cele din alte judete, reiese ca in Botosani sunt sacrificate la ora actuala cele mai multe bovine din Romania. As putea spune ca sacrificam la ora actuala bovine cam cat sacrifica 15 judete din tara la un loc, intr-o singura zi.

Rizac spune ca numarul animalelor sacrificate va creste dupa ce vor fi infiintate alte doua foarte mari abatoare.

Vladimir Rizac, ANSVSA: In judetul nostru mai sunt in curs de autorizare inca doua foarte mari abatoare cu fabrici de carne, care cred ca vor completa foarte bine tabloul judetului Botosani ca si judet foarte dezvoltat in ceea ce priveste industria carnii.

Primul loc ocupat de judetul Botosani in acest top al sacrificarilor animalelor nu ii ajuta insa foarte mult pe consumatori, care platesc tot un pret foarte mare pe un kilogram de carne.

Carnea de vita taiata in abatoarele din judetul Botosani ajunge pe mesele tuturor romanilor, fiind livrata in lanturile supermaketurilor cu renume din tara.

Puteti urmari un material amplu pe acesta tema la Stirile TELE M, cu incepere de la ora 18.00.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
20

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
73

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
275

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...