Întâlnire de lucru cu primarii la Consiliul Județean, pe tema protecției locuințelor împotriva dezastrelor naturale (fotogalerie)

Întâlnire de lucru cu primarii la Consiliul Județean, pe tema protecției locuințelor împotriva dezastrelor naturale (fotogalerie)

Consiliul Județean (CJ) a găzduit, vineri, cea de a VI-a ediție a Caravanei PAD, o campanie de informare care „ar trebui să ajungă la urechile fiecărui proprietar de locuință”, a transmis vicepreședintele CJ Dorin Birta.

Potrivit sursei citate, o echipă formată din reprezentanți ai Autoritatății de Supraveghere Financiară și ai Poolului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale din Romania a stat față în față cu reprezentanții primăriilor în cadrul unei întâlniri de informare asupra importanței protecției locuințelor împotriva dezastrelor naturale.

Din datele prezentate, în țara noastră există peste 7 milioane de case neasigurate, iar legal, statul nu are nicio obligație de a oferi ajutor celor ale căror locuințe sunt  avariate de forțe ale naturii.

„Sper ca întâlnirea de astăzi să fi fost un semnal de alarmă și că reprezentanții administrațiilor locale prezenți astăzi în sală să transmită toate aceste informații în comunitățile lor și să contribuie astfel la conștientizarea importanței asigurării locuințelor pentru că, în definitiv, în fața unor cutremure și inundații, în fața naturii dezlănțuite, cu toții suntem neputincioși!”, a scris pe Facebook Dorin Birta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Covid-19 se răspândește alarmant în județul Botoșani. Apelul DSP către populație

Vineri, 22 Septembrie 2023
1134

Răspândirea virusului Covid-19 ia amploare în județul Botoșani, unde sunt depistate zilnic peste 30 de noi cazuri de infectare, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP).39 d...

Unul din cinci permise suspendate de polițiști a fost restituit după contestarea măsurii în instanță

Vineri, 22 Septembrie 2023
607

Tot mai mulți botoșăneni contestă măsura suspendării permisului de conducere, în contextul amplificării acțiunilor de control în trafic. De la începutul acestui an, aproximat...

Bărbat reținut după ce a agresat sexual o minoră lipsită de apărare

Vineri, 22 Septembrie 2023
597

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi agresat sexual o minoră de 17 ani, informează Inspectoratul de Poliție Ju...