Întâlnire de lucru cu primarii la Consiliul Județean, pe tema protecției locuințelor împotriva dezastrelor naturale (fotogalerie)

Întâlnire de lucru cu primarii la Consiliul Județean, pe tema protecției locuințelor împotriva dezastrelor naturale (fotogalerie)

Consiliul Județean (CJ) a găzduit, vineri, cea de a VI-a ediție a Caravanei PAD, o campanie de informare care „ar trebui să ajungă la urechile fiecărui proprietar de locuință”, a transmis vicepreședintele CJ Dorin Birta.

Potrivit sursei citate, o echipă formată din reprezentanți ai Autoritatății de Supraveghere Financiară și ai Poolului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale din Romania a stat față în față cu reprezentanții primăriilor în cadrul unei întâlniri de informare asupra importanței protecției locuințelor împotriva dezastrelor naturale.

Din datele prezentate, în țara noastră există peste 7 milioane de case neasigurate, iar legal, statul nu are nicio obligație de a oferi ajutor celor ale căror locuințe sunt  avariate de forțe ale naturii.

„Sper ca întâlnirea de astăzi să fi fost un semnal de alarmă și că reprezentanții administrațiilor locale prezenți astăzi în sală să transmită toate aceste informații în comunitățile lor și să contribuie astfel la conștientizarea importanței asigurării locuințelor pentru că, în definitiv, în fața unor cutremure și inundații, în fața naturii dezlănțuite, cu toții suntem neputincioși!”, a scris pe Facebook Dorin Birta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Trei comisari de mediu din Botoşani au fost reținuți de procurorii anticorupţie

Joi, 30 Martie 2023
1109

Trei comisari de mediu din cadrul Comisariatului Judeţean din Botoşani au fost reținuți de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi folosirea de...

Senatul a votat proiectul de lege privind pensiile speciale cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei

Joi, 30 Martie 2023
549

Senatul a votat miercuri proiectul de lege al guvernului privind pensiile speciale cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei.Potrivit noilor prevederi, nicio pensie specială nu va fi ma...

Sfârșit în flăcări pentru o femeie din Flămânzi

Joi, 30 Martie 2023
808

O femeie de 54 de ani, din localitatea Flămânzi, și-a pierdut viața, în noaptea de miercuri spre joi, într-un incendiu care i-a cuprins casa, anunță purtătorul de cuvânt ...