Institutia Prefectului face publice rezultatele verificarii efectuate la Primaria Dangeni!

Comisia numita prin Ordinul Prefectului in luna februarie a acestui an, in scopul verificarii aspectelor semnalate prin petitia lui Catalin Rotundu, viceprimar al comunei Dangeni, impreuna cu un grup de consilieri locali, cu privire la deficiente si posibile ilegalitati savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu de catre secretarul comunei Dangen, a finalizat verificarile.

Potrivit reprezentantilor Institutiei Prefectului, comisia a verificat documente precum statul de functii in luna decembrie 2008, evidenta contractelor de concesiune incheiate de Consiliul Local Dangeni si contractele de concesiune in vigoare la data controlului, registrul de evidenta a hotararilor consiliului local pentru anii 2005-2007, raportul intermediar al Curtii de Conturi din 07.10.2008, registrul general de corespondenta, registrul de petitii, registrul agricol, hotarari ale comisiei locale si judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate.

Verificarile s-au desfasurat in prezenta primarului comunei Dangeni, Stelica Trofin, a secretarului comunei, Andrei Marcel, si a viceprimarului comunei Dangeni, Catalin Rotundu. In urma controlului inceput la sfarsitul lunii februarie, s-a constatat ca pentru niciunul dintre cele 16 contracte de concesiune aflate in proprietatea Consiliului local Dangeni nu s-au respectat prevederile legale in domeniul concesionarii bunurilor apartinand patrimoniului consiliului local, in sensul ca nu exista hotarari ale Consiliului local Dangeni de concesionare a terenurilor si cladirilor care fac obiectul concesiunilor şi nu au fost organizate licitatii publice in acest scop.

Aceste aspecte au fost constatate si cu ocazia verificarilor efectuate de Curtea de Conturi care, conform Procesului verbal de constatare a contraventiilor nr. 4/996/07.10.2008, aplica amenda contraventionala in valoare de 3.000 lei, achitata de Primaria comunei Dangeni in termen de 15 zile.

In urma controlului desfasurat la Primaria Dangeni, comisia a dispus incheierea tuturor contractelor de concesiune, din anul 2001 si pana in prezent, cu nerespectarea prevederilor legale (lipsa hotarari ale consiliului local si neorganizarea licitatiilor publice).

Declansarea procedurii a fost inaintata Compartimentului juridic din cadrul Institutiei Prefectului, in vederea rezilierii de catre Consiliul Local Dangeni a contractelor de concesiune incheiate cu nerespectarea prevederilor legale.

O alta problema depistata de comisie ar fi completarea necorespunzatoare a registrului general de corespondenta. Cu ocazia controlului s-a recomandat stabilirea acestei atributii prin fisa postului in sarcina unui functionar public din aparatul de specialitate al primarului, deoarece nu exista un compartiment specializat pe acest domeniu. La data controlului, secretarul comunei asigura completarea registrului general.

Masurile dispuse prin nota de control a Institutiei Prefectului din luna octombrie 2008 nu au fost aduse la indeplinire decat in parte si fara a fi aduse la cunostinta consiliului local.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii, se impune verificarea acestui aspect de catre Compartimentul juridic, care a efectuat controlul de fond.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
250

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
306

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
438

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...