Inspectorul ARR Liviu Alexa, cercetat disciplinar!

Petitiile adresate Institutiei Prefectului, in legatura cu situatia inregistrata luna trecuta la agentia Botosani a Autoritatii Rutiere Romane, s-au soldat cu sanctiuni si cu cercetarea disciplinara a unui inspector!

Scandalul de la ARR a pornit de la unul dintre angajati, reclamat ca a informat o firma de transport cu privire la un control programat.

Initial, SC Transporturi Calatori a reclamat nereguli la SC Lorion, in ceea ce priveste transportul de persoane cu curse regulate pe traseul Botosani-Cucorani-Bucecea.

Conducerea ARR a programat un control in trafic care privea SC Lorion, insa actiunea a ajuns la cunostinta administratorilor SC Lorion prin intermediul inspectorului Liviu Alexa, din cadrul ARR.

Acest lucru a ajuns si la urechile prefectului Cristian Roman, acesta fiind acuzat ca ar avea legatura cu controlul planificat.

Mai mult, administratorul SC Lorion a facut o sesizare care il viza chiar pe inspectorul care il avertizase cu privire la control.

In consecinta, actiunea a fost anulata, insa ea a fost reluata ulterior. Dupa efectuarea controlului, inspectorii ARR au sesizat ca cele reclamate de SC Transport Calatori la adresa SC Lorion se confirma, fapt pentru care SC Lorion a fost sanctionata pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul rutier.

De asemenea, ARR monitorizeaza in continuare modul de respectare a prevederilor legale pe traseul mentionat in sesizare.

In ceea ce priveste modul de indeplinire a atributiilor se serviciu de catre inspectorul de trafic Liviu Alexa, ca urmare a celor sesizate de Vasile Doroftei, administrator la SC Lorion, s-a declansat procedura de cercetare disciplinara prealabila, intrucat a divulgat secretul profesional.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
180

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
143

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1144

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...