Începerea proiectării drumului de mare viteză Suceava – Botoșani, aprobată de Consiliul Județean Suceava

Începerea proiectării drumului de mare viteză Suceava – Botoșani, aprobată de Consiliul Județean Suceava

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în unanimitate, în şedinţa deliberativului de joi, finanţarea Studiului de fezabilitate, realizarea documentaţiei tehnice în vederea obţinerii autorizaţiei de construire şi elaborarea Proiectului Tehnic pentru drumul expres în regim de autostradă Suceava-Botoşani, proiect ce va fi coordonat de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava în cadrul asocierii cu CJ Botoşani şi primăriile Suceava şi Botoşani.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că proiectul, în valoare de 21 de milioane de lei, din care 17,8 milioane de lei sunt eligibili, urmează să fie promovat la finanţare nerambursabilă cu fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

„Ne asumăm să implementăm un proiect important, prelungirea Autostrăzii A7 pe Suceava – Botoşani”, a spus Flutur, citat de Agerpres.

El a menţionat că, la începutul acestui an, CJ Suceava s-a asociat cu CJ Botoşani şi primăriile Suceava şi Botoşani pentru proiecte mari, iar unul dintre acestea este prelungirea Autostrăzii A7 pe ruta Suceava - Botoşani.

Acest tronson de autostradă va avea o lungime de 19,5 kilometri şi va lega centura municipiului Botoşani, din zona Pădurii Baisa, cu nodul de autostradă de la Plopeni.

Totodată, Flutur a spus că pe Autostrada A7 a fost stabilită varianta finală pe tronsonul Paşcani - Suceava, fiind descărcări în zona aeroportului, pe DN 29.

„Este important să avem documentaţia făcută să putem merge la finanţare (...) Această construcţie în regim de autostradă deschide o perspectivă foarte puternică. Distanţa Suceava - Botoşani va fi la 15 minute cu maşina. Şi dacă ne gândim că Suceava, Botoşani şi împrejurimile au peste 300.000 de locuitori noi devenim un pol de dezvoltare pentru investiţii şi forţă de muncă (...) Va fi o zonă dinamică de dezvoltare între Suceava şi Botoşani. Pot fi multe investiţii dacă ai infrastructura de transport rapid”, a spus Flutur, adăugând că s-ar putea aplica modelul de dezvoltare Timişoara - Arad sau Galaţi - Brăila.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atât istoricul general, cât și daunele suferite de mașini pot fi verificate online pe site-ul RAR. Care sunt pașii necesari

astăzi, 16:20
353

Cei interesați pot afla acum online atât istoricul unei mașini înmatriculate în țara noastră, cât și avariile suferite de aceasta în timp, prin intermediul unei apli...

FCSB – Farul Constanța, ora 19.00! Derby cu miza de titlu în Superligă

astăzi, 15:08
113

Cel mai tare duel al etapei 23 din Superligă este cel dintre FCSB și Farul Constanța, ocupantele locurilor trei, respectiv doi din campionat, la început acestei etape. Indiferent de rezultatu...

Mii de timbre de acciză și etichete de băuturi alcoolice confiscate la intrarea în țară

astăzi, 13:05
174

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrătorii vamli au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, mii de timbre de acc...