Încep lucrările la Drumul Mănăstirilor: Vorona- Oneaga - Pădureni

Încep lucrările la Drumul Mănăstirilor: Vorona- Oneaga - Pădureni

Liderii Consiliului Județean de la Botoșani au anunțat astăzi că Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a finalizat licitația pentru modernizarea Drumului Mănăstirilor, DJ 208H, Vorona – Oneaga – Pădureni.

Acesta este în lungime de 12,7 kilometri, iar Comisia de achiziții din cadrul DJDP a semnat și contractul de lucrări cu asocierea câștigătoare. Este vorba de Transasfalt Prod Botoșani (lider al asocierii), Opr Asfalt Timișoara și Obras Publicas Y Regadios (Toledo – Spania). Valoarea contractului este de 29.786.236,42 lei cu TVA.

“La mijlocul săptămânii viitoare, după ce constructorul va face toate demersurile birocratice care țin de el, vom preda amplasamentul și în cazul acestui drum, pentru ca, în cel mai scurt timp, să se demareze lucrările. Am urnit lucrurile și aici, deblocând o situație generată de către constructorul care a câștigat inițial licitația. Acesta a venit cu un preț mai mic, iar apoi, la scurt timp, a solicitat recalcularea, ceea ce nu era tocmai legal și nici corect din punct de vedere al concurenței. Contractul semnat în decembrie 2018 era unul ferm și nu se putea recalcula. La începutul anului, firma a intrat în insolvență și a denunțat contractul, iar Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a reluat licitația, care s-a finalizat prin semnarea noului contract. Am solicitat noului constructor să dea dovadă de seriozitate și în cel mai scurt timp să finalizăm lucrările”, a explicat președintele Consiliului Județean de la Botoșani, Doina Federovici.

Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei, iar 23 de milioane de lei reprezintă fondurile atrase prin PNDL2.

Drumul Mănăstirilor este cea mai importantă destinație turistică din județ, iar conducerea Consiliului Județean are în vedere dezvoltarea acestei zone, a mai adăugat sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta