Inainte de alegeri, primariile intra in focul controalelor

Inainte de alegeri, primariile intra in focul controalelor
Administratiile locale vor fi verificate, in aceste zile, de reprezantanti ai Prefecturii Botosani, controale care ar putea lasa in urma sanctiuni, si chiar destituiri.

Institutia Prefectului a mai derulat un control anul acesta, finalizat cu atragerea in comisia de disciplina a trei secretari din primariile Albesti, Manoleasa si Cotusca. Cei trei functionari publici au fost propusi pentru sanctionare, si anume scaderea cu pana la 10% a salariului, pe o perioada de maximum trei luni.

Reprezentantii Prefecturii spun ca cele trei primarii vor fi primele luate in vizor in acest nou control. Daca masurile trasate in cele trei cazuri nu au fost indeplinite, functionarii publici in cauza risca sa-si piarda locurile de munca. Si alti functionari publici risca sa fie chemati in comisia de disciplina. In primul rand ii vom controla pe cei trei si daca vom depista probleme vom merge pana la a propune destituirea lor in comisia de disciplina.

Mai sunt si altii care ne intra in vizor. Vom face verificari atat cat ne permite timpul, avand in vedere ca suntem in perioada alegerilor, a mentionat Elvadeanu.

Mihai Elvadeanu mai sustine si ca se cere o modificare a legii, pentru ca secretarii sa raspunda direct in fata Institutiei Prefectului si nu a primarilor, deoarece unii secretari sunt protejati de primari, iar altii sunt obligati sa comita acte ilegale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bebeluș în vârstă de doar trei zile, diagnosticat cu Covid-19

astăzi, 19:10
84

Un bebeluş de trei zile, născut prematur, a fost diagnosticat cu Covid imediat după naştere.Mama copilului a venit la maternitate cu dureri cauzate de naştere, pe data de 5 martie, deşi sarc...

Etapa 27: Tot mai multe calcule pentru Play-Off. FC Botoșani condamnată să învingă în meciurile care urmează

astăzi, 15:09
303

A mai trecut o etapă, iar echipele încep să calculeze scenariile în care se vor califica. Ultimele 4 etape aduc o luptă în 6 pentru 3 locuri, după ce granzii FCSB, CFR și Craiov...

Sfărșit de săptămână cu amenzi de 20.000 de lei împărțite de jandarmi

astăzi, 13:46
59

Misiunile executate de jandarmii botoșăneni la sfârșitul săptămânii trecute s-au concretizat în aplicarea a nu mai puțin de 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare...