În sfârșit: Polițiștii locali vor patrula și în cimitirele din Botoșani

În sfârșit: Polițiștii locali vor patrula și în cimitirele din Botoșani

În urma discuțiilor avute între reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Cimitirelor, Oboarelor și Piețelor și cei ai Poliției Locale, s-a ajuns la un acord comun, prin care aceștia din urmă să-și facă un grafic de patrulare în cele două cimitire din municipiul Botoșani.

Am avut o discuție cu domnul director Onuțu, de la Poliția Locală, și am convenit ca polițiștii locală să patruleze și în cimitirele Pacea și Eternitatea pentru a preîntâmpina actele de vandalism și de altă natură ilegală. După cum bine se știe, mai sunt cetățeni, care confundă cimitirul cu un loc de relaxare și se dedau la tot felul de acte care nu sunt conforme cu locul de pelerinaj, acolo unde omul vine să aprindă o lumânare și să se reculeagă, nu să facă altceva. Când este vorba de uniformă, atunci și autoritatea este cu totul alta. Noi avem oameni care gestionează activitatea în cele două cimitire, dar în momentul în care patrulele se vor înființa și în cimitire, polițiștii locali pot interveni și chiar amenda pe cei care încalcă regulile, a declarat Marinela Vieriu, șeful Serviciului SPACOC.

Reprezentanții SPACOC susțin că la nivelul cimitirelor din municipiu s-au efectuat o serie de lucrări de igienizare, ba mai mult după ani de zile, la Cimitirul Eternitatea s-a repus în funcțiune iluminatul public, 10 lămpi fiind montate recent, în urma solicitărilor venite din partea botoșănenilor.

 

Spune-ne opinia ta