Iluminat public modern la Ibănești prin Agenția Fondului de Mediu

Iluminat public modern la Ibănești prin Agenția Fondului de Mediu

Primăria comunei Ibănești a reușit să obțină o finanțare de la Agenția Fondului de Mediu, pentru modernizarea iluminatului public, finanțarea fiind de circa 500 de mii de lei.

Scopul programului vizează îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și utilizarea unor corpuri de iluminat cu LED care să determine o eficienţă energetică ridicată. Obiectul Programului îl reprezintă modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii.

Va fi un sistem de iluminat public modern și mult mai economic decât cel cu becuri clasice. Nu în ultimul rând, mentenanța sistemului se va face mult mai ușor. Toți locuitorii comunei Ibănești vor beneficia de un iluminat public modern”, a precizat Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

 

Spune-ne opinia ta