Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente

Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente
In timp ce 11 localnici din Baranca au cerut sa fie incadrati in randul sinistratilor carora Guvernul le ridica locuinte, 10 sinistrati de la Radauti Prut au refuzat casele de la stat, solicitand sa fie inclusi doar pe lista de reabilitari.

La Baranca, in urma reevaluarii situatiei caselor incluse la reabilitare, reevaluare facuta la cererea sinistratilor, 11 case au fost trecute pe lista de reconstructie, numarul total de case ce vor fi reconstruite la Baranca fiind de 40, a declarat David Salgau, subprefect de Botosani.

Desi nu este exclusa posibilitatea ca unele case sa se fi daramat in urma interventiei proprietarilor, autoritatile nu au cum sa dovedeasca acest lucru. In privinta celor 10 case de la Radauti Prut care au trecut de pe lista de reconstructie pe cea de reabilitare, schimbarea s-a facut strict la solicitarea proprietarilor.

Sinistratii in cauza au preferat sa renunte la sutele de milioane de lei vechi oferite de Guvern, doar sa ramana pe vechile amplasamente.

Chiar daca locuintele lor sunt niste ruine, cele 10 familii vor beneficia doar de cateva zeci de milioane lei vechi, la fel ca si ceilalti sinistrati ale caror nume se afla pe lista de reabilitari. Din pacate, decizia lor este urmata de o conditie: aceea de a nu astepta ajutor de la Guvern in cazul in care casele le vor fi din nou zdruncinate de calamitati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
9

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
54

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1990

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...