Guvernul aprobă astăzi rectificarea de buget pe acest an. Două miliarde vor fi alocate în plus la bugetul de pensii

Guvernul aprobă astăzi rectificarea de buget pe acest an. Două miliarde vor fi alocate în plus la bugetul de pensii

A doua rectificare bugetară a acestui an se află pe agenda şedinţei de astăzi a Guvernului, după cum a anunţat ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan.

Ședința de guvern este programată joi la ora 17.00, după cum informează Executivul într-un comunicat de presă. Rectificarea bugetară a fost discutată și în ședința CSAT de ieri.

Pentru anul în curs, deficitul bugetar e estimat la 4,3 la sută din Produsul Intern Brut, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Ministerul Educației va pierde două miliarde de lei, iar Ministerele de Interne și cel al Transporturilor câte un miliard de lei fiecare.

Suma cu care “s-a diminuat” bugetul Ministerului Educaţiei reprezintă totuși banii prevăzuţi pentru proiectul cu finanţare europeană “România modernă, România digitală”, un proiect care lâncezea în sertarele fortului ministru al învățământului, și nu afectează funcționalitatea sistemului de învățământ.

Veniturile bugetului general consolidat se vor diminua cu 18 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că deficitul bugetului general consolidat se va majora cu 16 miliarde de lei și va ajunge la 4,3% din PIB.

Vor fi suplimentate fondurile Ministerului Muncii cu aproape 4 miliarde de lei, două miliarde vor fi alocate în plus la bugetul de pensii. Ministerul Dezvoltării Regionale va primi, în plus, un miliard opt sute de milioane de lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, iar 300 de milioane de lei vor merge la Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Comerț pentru programul Start-up Nation.

Se găsesc bani și pentru serviciile de informații: 20 de milioane de lei primește în plus și SRI, bugetul SIE va crește cu aproape 4 milioane de lei, iar cel al SPP cu aproape un milion de lei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
3

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
45

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
31

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...