Guvernul a alocat 47 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile din acest an

Guvernul a alocat suma de 212.159.000 de lei pentru refacerea infrastructurii locale afectate in 28 de judete, printre care si Botosani, ca urmare a cantitatilor foarte mari de precipitatii cazute in lunile martie - mai si iunie - iulie

Guvernul a alocat 47 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile din acest an

Guvernul a alocat suma de 212.159.000 de lei, aproximativ 47 de milioane de euro, pentru refacerea infrastructurii locale afectate in 28 de judete, printre care si Botosani, ca urmare a cantitatilor foarte mari de precipitatii cazute in lunile martie - mai si iunie - iulie, a declarat marti purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

"La propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, astazi, in sedinta de Guvern a fost adoptata o hotarare prin care s-a decis alocarea a 212.159.000 de lei pentru refacerea infrastructurii locale afectate in 28 de judete ca urmare a cantitatilor foarte mari de precipitatii care au generat inundatii, alunecari de teren, au afectat infrastructura hidrotehnica, terasamentele si malurile de aparare, structura drumurilor, podurilor, podetelor si digurilor", a precizat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Banii, din Fondul de Interventie

Purtatorul de cuvant al Executivului a aratat ca banii vor fi alocati din Fondul de interventie prevazut in bugetul de stat pentru anul in curs.

"Sumele sunt alocate atat pentru comunitatile locale afectate de inundatiile din perioada martie - mai, cat si pentru comunitatile afectate de inundatiile din perioada iunie-iulie. In continuare se fac evaluari, avand in vedere ca in ultima perioada au mai fost precipitatii abundente in mai multe zone din tara si pe masura ce aceste evaluari sunt finalizate vom putea interveni", a mai spus Nelu Barbu.

In ce judete se reface infrastructura

Potrivit unui comunicat de presa al MDRAP, din suma totala de 212,15 milioane de lei, 19,44 milioane de lei vor fi alocate pentru judetele Botosani, Brasov, Cluj, Covasna, Mehedinti, Mures, Suceava, Valcea, Vrancea - pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamitatilor naturale produse in perioada martie - mai 2018.

Restul de 192,71 milioane lei vor fi dati pentru judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Valcea, Vrancea - pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamitatilor naturale produse in lunile iunie si iulie 2018.

"Pagubele au fost estimate in baza evaluarilor facute de autoritatile administratiei publice locale, de Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta si de catre Institutiile Prefectului din judetele afectate", mentioneaza comunicatul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
340

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
487

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
607

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...