Grevă la Prefectură. Angajații instituției cer modificarea legii salarizării

Grevă la Prefectură. Angajații instituției cer modificarea legii salarizării

Angajații Instituției Prefectului din Botoșani au protestat, în semn de avertisment, în cursul zilei de joi, în intervalul orar 10:00 – 11:00.

Aceștia i-au prezentat prefectului Dan Nechifor principalele revendicări, printre care și modificarea legii salarizării personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Angajații instituțiilor i-au înmânat oficialului un memoriu unde i-au prezentat doleanțele.

„Prin prezenta, subsemnații, funcționari publici și personal contractual din cadrul Instituției Prefectului-județul Botoșani, în considerarea dispozițiilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, vă înaintează prezentul Memoriu, prin care, constrânși de discriminările salariale existente în sistemul bugetar, suntem nevoiți să arătăm că, până în prezent, nu s-a adoptat nici o măsură privitoare la salarizarea funcționarilor publici din cadrul instituțiilor prefectului, astfel că, în prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu considerabil mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Considerăm că prezenta situație salarială reprezintă o discriminare a angajaților Instituției prefectului în raport cu salariații altor autorități și instituții publice – centrale sau locale – aparținând puterii legislative, executive sau judecătorești - cărora, an de an le-au fost mărite/majorate salariile prin diverse acte normative (ordonanțe de urgență), iar personalul salariat al Instituției Prefectului a rămas, de fiecare dată, neobservat, tratamentul salarial al acestuia fiind net diferit, nejustificat și disproporționat în raport cu celelalte categorii socio profesionale”, se arată în memoriul înmânat prefectului Dan Nechifor.

Trimisul Guvernului în teritoriu a stat de vorbă cu salariații instituției și i-a asigurat că va întreprinde toate demersurile necesare privind transmiterea, în vederea soluționării, a tuturor revendicărilor către miniștrii de resort.










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1184

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
638

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...