Generalii la pensie, politistii in strada!

Generalii la pensie, politistii in strada!
Peste 700 de politisti vor cobori, din fotolii, direct in strada, in structurile operative ale Politiei sau Jandarmeriei.

In acelasi timp, alti 20 de ofiteri cu functii mari de conducere, printre care sapte chestori si generali, au ales pensionarea. Asa a anuntat ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, si a precizat ca desfiintarea a 14 directii din MAI reprezinta doar o prima etapa a restructurarii institutiei, care va aduce bugetului de stat, numai anul acesta, economii de 2,765 de milioane de lei.

Economiile sunt date, in primul rand, de reducerea consistenta a salariilor celor transferati, care vor pierde sporurile substantiale pe care le incasau pentru functiile de conducere ocupate in minister. La acestea se adauga salariile de zeci de mii de lei platite, lunar, generalilor proaspat pensionati, au explicat surse din MAI.

Pe de alta parte, ministrul a tinut sa precizeze ca admira lobby- ul intens facut de angajatii Grupului Special de Protectie si Interventie Acvila (mascatii MAI) care s-au revoltat pentru ca au fost mutati in subordinea Jandarmeriei.

Nu doresc ca vreo unitate din MAI sa ramana fara control, asa ca aceasta unitate va intra in componenta Jandarmeriei, a conchis ministrul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
239

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
210

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
39

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...