Functionarii publici sustin ca Guvernul incurajeaza munca la negru

Functionarii publici sustin ca Guvernul incurajeaza munca la negru
Functionarii publici sunt hotarati sa protesteze sperand ca astfel, Guvernul se va apleca asupra problemelor publice. "In timp ce noi negociam cu Guvernul, Ministerul Muncii a stabilit pe ascuns eliminarea unor sporuri ale bugetarilor", a declarat la Antena 3 Sebastian Oprescu presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.

El a declarat ca spera ca dupa greva de avertisment care va avea loc luni, autoritatile sa ia masuri si astfel sa nu mai nevoie sa se ajunga la greva generala.

Totodata, Sebastian Oprescu a declarat ca Guvernul destabilizeaza activitatile institutiilor publice si incurajeaza munca la negru si infractionalitatea.

Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici sustine ca prin eliminarea sporurilor, veniturile vor scadea cu cel putin 40%.

Aproape 23.000 de functionari publici vor intra luni in greva de avertisment si vor declansa greva generala din 9 martie, dupa ce guvernul a refuzat sa dea un raspuns clar in ce priveste acordarea sporurilor pentru bugetari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
140

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
36

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
81

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....