Fostii sefi ai deconcentratelor vor fi relocati sau transferati

Fostii sefi ai deconcentratelor vor fi relocati sau transferati

 Andras Szakal, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici  

Fostii sefi ai serviciilor deconcentrate pot ocupa unul dintre posturile vacante din institutia in care activeaza, pot fi transferati intr-o alta institutie sau redistribuiti de Agentia Functionarilor Publici, a declarat, luni, seful agentiei, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Andras Szakal.

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) a declarat ca ordonatorii principali de credite ai institutiilor au obligatia de a pune la dispozitia fostilor sefi ai serviciilor deconcentrate lista posturilor vacante din institutiile respective.

O alta varianta este transferul acestora la o alta institutie sau acestia pot fi redistribuiti de catre ANFP, conform prevederilor Legii privind Statutul functionarilor publici.

"Nu se pune problema desfiintarii functionarului public in sine. Functia publica de director executiv, in baza OUG 37/2009, dispare din anexa functiilor publice, infiintandu-se functia de director coordonator", a declarat Andras Szakal(foto).

In ceea ce priveste salariile noilor sefi ai serviciilor deconcentrate, presedintele ANFP a declarat ca acestea nu vor fi "in niciun caz" mai mari decat ale fostilor sefi.

Potrivit acestuia, OUG 37/2009 se va rasfrange asupra a 2.092 de posturi de functionari publici din totalul celor 169.864 de posturi existente la nivel national.

Dintre cele 2.092 de posturi de functionari publici, 894 sunt de director, iar 1.198 de director adjunct. Andras Szakal a spus ca prin OUG 37/2009 sunt descentralizate o serie de activitati ale ANFP.

"Prin aceasta OUG am adus si cateva modificari si Legii Statului functionarului public, in sensul ca prin aceasta OUG descentralizam cateva activitati ale ANFP. In momentul in care se vor reluat concursurile pentru functiile publice, o mare parte a functiilor publice de conducere - sef birou, sef serviciu, secretar de comune si functiile publice de executie - se vor desfasura de fapt in cadrul institutiilor din administratia publica locala", a mai declarat Andras Szakal.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
171

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
945

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
466

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...