Fonduri putine pentru intretinerea drumurilor, bani mai multi pentru semnalizarea rutiera!

Fonduri putine pentru intretinerea drumurilor, bani mai multi pentru semnalizarea rutiera!
Sectia Drumuri Nationale Botosani nu a avut pe parcursul anului trecut posibilitatea sa intervina la parametri optimi pe drumurile nationale, motivul fiind in primul rand lipsa fondurilor.

"In 2008 s-au executat lucrari de intretinere curenta si periodica, precum si lucrari de reparatii curente, in limita fondurilor alocate. Nu au fost alocate fonduri pentru executia lucrarilor de preventie, care sa poata limita aparitia diferitelor degradari la reteaua de drumuri nationale. Lucrarile de intretinere curenta si periodica propuse a se executa in anul 2008 au fost realizate in procent de 88%", a declarat seful SDN Botosani, Vasile Gherase.

Lucrarile nu au putut fi realizate 100% intrucat nu s-a reusit sa se desemneze nici pana la aceasta data firma de constructii ce va realiza intretinerea multianuala pentru perioada 2008 - 2011, dar si faptului ca sume importante din bugetul D.R.D.P. Iasi s-au alocat in 2008 pentru lucrarile de refacere a retelei de drumuri nationale afectate de inundatiile din vara anului trecut.

S-a reusit in schimb cresterea fondurilor alocate pentru semnalizarea rutiera si in general pentru siguranta circulatiei.

"Obiectivele cuprinse a se realiza in programul de lucrari BERD s-au realizat in proportie de 68%, aceasta cuprinzand reabilitarile prevazute pe DN 29 km 58+300-58+750, 59+470-59+530 si reabilitarea podului pe DN 24 C km 45+750. In acest an s-au reparat 6 sectoare de drum cu probleme de stabilitate cuprinse in programul de lucrari B.E.I. II - servicii de expertiza, dar ritmul repararii acestora trebuie accelerat intrucat mai sunt 24 de sectoare de drum cu probleme", a mai adaugat seful SDN Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
16

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
187

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
346

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...