Fonduri europene pentru intervenții și supraveghere în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Fonduri europene pentru intervenții și supraveghere în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Centrul Istoric și Parcul Tineretului vor fi reamenajate din punct de vedere peisagistic și vor fi supravegheate video, printr-un proiect derulat cu fonduri europene, a anunțat Primăria municipiului Botoșani.

Potrivit sursei citate, suprafața de peste o mie de metri pătrați a Parcului Tineretului va fi curățată de vegetația nedorită, spațiile verzi vor fi acoperite cu gazon și se vor planta arbori. Vor fi realizate noi alei pietonale, unde se vor amplasa 17 coșuri pentru colectare selectivă a deșeurilor, 32 bănci de lemn, pergolă și foișor de tip tunel din lemn. Va fi executat și un spațiu de joacă pentru copii. Sistemul de iluminat va fi modernizat și extins prin montarea a 33 stâlpi având corpuri LED și vor fi instalate camere de supraveghere video wireless.

De asemenea, Centrul Istoric, având o suprafață de 1.184 de metri pătrați, va fi curățat de vegetația inadecvată, în zonă urmând să se realizeze noi ale pietonale, arată reprezentanții Primăriei. Vor fi amplasate două coșuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor, patru bănci de lemn. Și aici va fi modernizat și extins sistemul de iluminat, cu încă șase stâlpi cu corpuri LED, și se vor amplasa camere video wireless.

Valoarea totală a investiției, este de 1.567.995 de lei, inclusiv TVA. Durata totală de implementare a proiectului este de 16 luni, dintre care execuția este estimată la 10 luni.

Obiectivele sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

 

Spune-ne opinia ta