Flutur poartă discuții cu STS, pentru ca cetățenii să poată depune și semna online formulare tipice

Flutur poartă discuții cu STS, pentru ca cetățenii să poată depune și semna online formulare tipice

Reprezentanții Primăriei municipiului Botoșani anunță că se parcurge o etapă importantă în digitalizarea serviciilor insituției: obținerea de semnături electronice calificate cu sprijinul STS. Măsura, dispusă de primar printr-o notă internă, este menită să ofere servicii online, de la distanță, cetățenilor din municipiu.

În conformitate cu prevederile OUG 38/2020, în vigoare de marți, 7 aprilie, pentru a facilita interacțiunea electronică, de la distanță, a cetățenilor municipiului Botoșani cu serviciile de interes din subordinea primăriei, primarul Cătălin Flutur a emis o notă internă ce are în vedere parcurgerea, în cel mai scurt timp, a unor etape din procesul mai amplu de digitalizare a instituției.

Astfel, formularele primăriei botoșănene referitoare de proceduri tipice de autorizare, certificare și/sau soluționare a petițiilor cetățenilor vor fi tipizate și se vor afla la dispoziția oricărui cetățean pe site-ul instituției, putând fi completate online și semnate electronic cu semnătură calificată.

Unele documente vor necesita semnătură electronică calificată, iar unele o simplă completare online a unui formular.

Pentru a atribui semnături electronice calificate tuturor angajaților Primăriei Botoșani cu responsabilități specifice în relația cu cetățenii, primarul Flutur poartă discuții oficiale, instituționalizate, cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Întregul demers de digitalizare a relației primăriei cu cetățenii privește, conform notei interne semnate de primar, toate serviciile din aparatul de specialitate al primarului, dar și CNIPT și SPCLEP, fiind adusă și la cunoștința structurilor subordonate Consiliului Local, precum instituțiile de cultură, DAS sau DSPSA.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
185

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
268

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...