Flutur pe Aeroportul Suceava: ”Salut venirea Schengen-ului în România”

Flutur pe Aeroportul Suceava: ”Salut venirea Schengen-ului în România”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, pe Aeroportul Suceava, unde a întâmpinat primii pasageri veniți în Spațiul Schengen, că s-a mai ridicat o barieră pentru țara noastră, respectiv intrarea în Spațiul Schengen aerian și maritim.

„De astăzi putem spune că Suceava este acasă în inima Europei și Europa este acasă la Suceava în inima Bucovinei. Am venit astăzi să întâmpinăm cursa Milano-Suceava care este prima cursă care a venit pe noul regulament liber de verificare la Poliția de Frontieră. Este un moment așteptat de mult. S-a făcut dreptate. E o demnitate meritată și câștigată. Ne luptăm cu argumente de a intra în acest Spațiu Schengen. De acum se circulă spre Suceava și dinspre Suceava așa cum se merge la București și în Germania și în Italia și în Spania. Un mare câștig pentru cetățenii români. Așteptăm acest lucru să se întâmple și la granițele pe uscat. Faptul că s-a dat drumul la Schengen și aerian și maritim este garanția că urmează și celălalt”, a spus Flutur.

El a arătat că Suceava va fi o poartă de intrare din cele 17 porți de intrare în Schengen a României și că se bucură că și Suceava este pe această linie mai ales că sunt multe investiții făcute aici.

Potrivit lui Flutur există toate argumentele ca această poartă de intrare să fie foarte atractivă mai ales că foarte mulți ucraineni zboară pe Suceava și sunt și mulți cetățeni din nordul Republicii Moldova care folosesc aeroportul sucevean ceea ce arată că sunt argumente în plus, iar Suceava devine o zonă de atractivitate.

„Salut venirea Schengen-ului în România și la Suceava. Înseamnă după părerea mea libertate în mișcare și a celor care vor să facă afaceri la Suceava și în partea asta de țară, turism mai ușor de organizat și ne pregătim cu anumite surprize pentru oferte turistice spectaculoase aici în Bucovina. Așteptăm investitori pentru că avem argumentul în plus, acest Schengen venit nou la Suceava”, a spus Flutur, potrivit NewsBucovina.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tiana Cilibiu a câștigat Marele Trofeu la Festivalul Internațional „Vis de Stea”! (foto)

astăzi, 20:58
48

Festivalul, recunoscut pentru nivelul ridicat de competiție și standardele sale exigente, a fost organizat de Asociația M.Y.Music Art, sub conducerea Irinei și Alexandrei Pashalov, în parten...

Pompierii botoșăneni, în mijlocul copiilor la Școala de vară, cu ce surprize au venit! (foto)

astăzi, 20:01
36

Salvatorii le-au vorbit celor 50 de copii  cu vârste cuprinse între 6și 17 ani despre cum să-și protejeze propria viață, dar și cum să-și ajute semenii aflați în situa...

Vrei să urmezi o carieră de ofițer în Jandarmeria română? IJJ Botoșani recrutează candidați!

astăzi, 18:54
83

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", comun pentru femei și bărbați, sunt alocate:- 10 locuri pentru Jandarmeria Română la Facultatea de Poliţie pentru învăţ...