Cătălin Flutur face apel la solidaritate în cazul Termica SA

Cătălin Flutur face apel la solidaritate în cazul Termica SA

Chiar dacă pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local nu exista niciun punct care să facă referire la situația defunctei Termica, în condițiile în care procesul pierdut de municipalitate va implica un efort financiar aproape de blocaj, unii aleși nu au ezitat să deschidă subiectul mai mult sau mai puțin voalat.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu l-a atacat direct pe fostul primar Cătălin Flutur, acuzând-l pe acesta că a ascuns de ochii opiniei publice cât și de angajații Primăriei, procesul găunos în care era implicată municipalitatea.

Domnul Flutur ne vorbește acum de legalitate, dar mă întreb de ce în ultimii 4 ani a ținut ascuns acest proces de opinia publică. Departamentul Juridic din Primărie nici nu știa de acest proces. De ce Primăria nu a fost angajată în acest proces. Acum vom suporta consecințele, din cauza faptului persoane au avut alte interese, a precizat în plenul ședinței de CLM, viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Cu toate că președintele de ședință, consilierul local, Andrei Amos i-a transmis viceprimarului Buhăianu, că pe ordinea de zi nu este niciun punct care să facă referire la fosta Termica, fostul edil al municipiului Cătălin Flutur a intervenit și nu a încercat să se disculpe ci mai degrabă să explice care a fost de fapt situația.

Vreau să vă spun că aceste lucruri se știau, chiar și de cei de la Compartimentul Juridic. Totul a plecat de la neplata unor rate către lichidator și de aici a pornit totul. Consider că toți trebuie să punem umărul și să găsim soluții, a declarat fostul primar Cătălin Flutur, actualmente consilier local.

Privatizarea societății de termie sau diminuarea subvențiilor la energie termică sunt două din soluțiile lansate în spațiul public, atât de primarul Cosmin Andrei, cât și de o parte din consilieri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

ANIF Botoșani are director nou

Miercuri, 16 Iunie 2021
855

Filiala Botoșani din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are un nou șef cu delegație.În urma numirii lui Liviu Ștefan pe postul de director al Nova Apa S...

Programul National de Cadastru si Carte Funciară în plină desfășurare

Miercuri, 16 Iunie 2021
461

Stadiul lucrãrilor sistematice de cadastru în unitãţile administrativ teritoriale cuprinse în Programul național de cadastru si carte funciara, la nivelul judetului Botoșa...

Locuințe sociale la Ștefănești

Miercuri, 16 Iunie 2021
262

Primăria orașului Ștefănești a obținut o finanțare în valoare de peste 15 milioane de lei pentru construcția a 48 de locuințe sociale. Contractul de finanțare a fost semnat de Cseke At...